, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

«Σαντορίνη- προορισμός όλο τον χρόνο»

Εκδήλωση με αφορμή την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων της πιλοτικής συνεργασίας μεταξύ της Google και του Δήμου Θήρας για τη δωρεάν ψηφιοποίηση των τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων που παρέμειναν ανοιχτές κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Μαΐου στο νησί της Σαντορίνης. Η συνεργασία αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Google για την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των επαγγελματιών τουρισμού «Grow Greek Tourism Online» καθώς και της πρωτοβουλίας του Δήμου Θήρας «Σαντορίνη- προορισμός όλο τον χρόνο».
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Διευθύντρια Μάρκετινγκ της Google Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, Μαρία Φουντά, καθώς και ο Δήμαρχος Θήρας, Νικόλαος Ζώρζος. Κατά την εναρκτήρια ομιλία του ο κύριος Ζώρζος τόνισε το γεγονός ότι η Σαντορίνη αποτελεί πλέον έναν τουριστικό προορισμό που δέχεται επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος Θήρας, στόχος της πρωτοβουλίας «Σαντορίνη- προορισμός όλο τον χρόνο» είναι η άμβλυνση της τουριστικής πίεσης που δέχεται το νησί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μέσω αλλαγής στην πολιτική από την πλευρά των επιχειρήσεων, οι οποίες πλέον αρχίζουν και κατανοούν τη σημασία που μπορεί να παίξει για την ανάπτυξή τους το Διαδίκτυο.
Όπως επεσήμανε ο κύριος Ζώρζος, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας ξεκίνησε και η συνεργασία με την Google με στόχο την καλύτερη προβολή των τοπικών επιχειρήσεων και ιδιαίτερα εκείνων που παραμένουν ανοικτές κατά τη χειμερινή περίοδο. Για τον λόγο αυτόν, εκπρόσωποι της Google παρέμειναν στο νησί κατά τους χειμερινούς μήνες με στόχο να βοηθήσουν στην ψηφιοποίηση των τουριστικών επιχειρήσεων του νησιού, μέσω δωρεάν εργαλείων.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.