, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τρέξτε στο PC ή το Mac σας το λειτουργικό του Raspberry Pi

Μπορείτε τώρα να το κατεβάσετε εντελώς δωρεάν και να το δοκιμάσετε σε οποιοδήποτε σύστημα με επεξεργαστή αρχιτεκτονικής x86.
Το λειτουργικό σύστημα που διατέθηκε πρόσφατα ειδικά για τους “single-board” υπολογιστές της σειράς Raspberry Pi, δηλαδή το Raspbian PIXEL, είναι πλέον διαθέσιμο και για μηχανήματα με επεξεργαστές x86.

Στην ουσία πρόκειται για μια ειδικά προσαρμοσμένη εκδοχή του Debian Linux, που τρέχει το γραφικό περιβάλλον PIXEL. Ενσωματώνει αρκετό λογισμικό για διάφορες χρήσεις, είναι εξαιρετικά εύχρηστο, ενώ το σημαντικότερο πλεονέκτημά του είναι ότι μπορεί να λειτουργήσει άνετα ακόμα και με περιορισμένους πόρους, κάτι που το καθιστά εξαιρετική λύση για παλαιότερα, ή λιγότερο ισχυρά PC.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το PIXEL χωρίς να το εγκαταστήσετε, εκτελώντας το από κάποιο Live οπτικό δίσκο ή USB flash drive. Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και για να κατεβάσετε το αρχείο image του λειτουργικού συστήματος, επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του Raspberry Pi Foundation.
e-pcmag.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.