, Δευτέρα
25 Σεπτεμβρίου 2023

Αλλαγές για… ασφάλεια

twitter-follow-achieverΤο κοινωνικό δίκτυο Twitter ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην αυστηροποίηση των ρυθμίσεων ασφαλείας, προκειμένου να προστατεύσει αποτελεσματικότερα τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του. Η νέα διαδικασία απαιτεί την καταχώρηση του κινητού τηλεφώνου του χρήστη κατά την είσοδο. Ακολούθως, το Twitter αποστέλλει στον χρήστη έναν κωδικό μέσω γραπτού μηνύματος και εκείνος τον χρησιμοποιεί για να εισέλθει.

Η νέα διαδικασία είναι προαιρετική. Οι χρήστες που επιθυμούν να αυξήσουν τα επίπεδα ασφαλείας του λογαριασμού τους μπορούν να την ενεργοποιήσουν από τις ρυθμίσεις του προφίλ τους. Κατά το τελευταίο διάστημα, το Twitter έχει δεχθεί διαδοχικά «πλήγματα» παραβίασης της ασφάλειάς του.

«Καθημερινά, ένας διαρκώς αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων συνδέονται με το Twitter. Συνήθως, εισέρχονται στο δίκτυο οι πραγματικοί κάτοχοι των διαδικτυακών λογαριασμών του Twitter. Ωστόσο, έχουν παρατηρηθεί περιστασιακά φαινόμενα εισόδου μη εγγεγραμμένων χρηστών σε λογαριασμούς εγγεγραμμένων μελών» δήλωσε ο Τζιμ Ο’ Λίρι του τομέα ασφάλειας του Twitter αναφερόμενος στη νέα διαδικασία εισόδου στο κοινωνικό δίκτυο.

#Tags: twitter