fbpx

, Τετάρτη
17 Ιουλίου 2024

search icon search icon

Αυτός είναι ο Έλληνας που… ντρόπιασε την Apple!

john-papandriopoulos-570

Το όνομά του είναι Γιάννης Παπανδριόπουλος και είναι ο Έλληνας από τη Μελβούρνη που κατάφερε να βάλει τα γυαλιά στην Apple ανακαλύπτοντας τις “κρυμμένες” δυνατότητες του iPhone! Αυτή, είναι η ιστορία της ζωής του!  Μεγάλωσε και σπούδασε στην Αυστραλία. Εκεί ξεκίνησε και το «ταξίδι» του στον κόσμο των προγραμματιστών.

Σήμερα, ζει και δουλεύει στο Σαν Φρανσίσκο έχει την εταιρία SnappyLabs. Είναι εκείνος που κατάφερε να μετατρέψει το iPhone 5 σε μια πλήρη φωτογραφική μηχανή που μπορεί να τραβά 20 ψηφιακές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης μέσα σε ένα δευτερόλεπτο! Πως; Με ένα application!

Σήμερα θεωρείται κορυφή στον τομέα του και μεγάλες εταιρίες απλώνουν εκατομμύρια δολάρια… χαλί στα πόδια του για να αγοράσουν την εταιρία του. Εκείνος προτίμησε την Apple Σε ηλικία 12 ετών ξεκίνησε να γράφει έναν κώδικα. Πριν από επτά χρόνια, ο Γιάννης Παπανδριανόπουλος (jpap όπως τον αποκαλούν όσοι τον ξέρουν) ανέπτυξε αλγόριθμους (προγράμματα) που πολλαπλασίαζαν τις δυνατότητες των χάλκινων καλωδίων ώστε να μπορούν να «σηκώσουν» ακόμη και ταχύτητα 100 Mbps.

Έγινε γνωστός στον κόσμο των προγραμματιστών και η πρόταση από την Αμερική δεν άργησε. Από τη Μελβούρνη, την οποία όπως δηλώνει υπεραγαπά, έφτασε στη δυτική ακτή των ΗΠΑ και το Σαν Φρανσίσκο. Με το application SnappyLabs κατόρθωσε να «ξεκλειδώσει» τις κρυφές δυνατότητες του iPhone. «Το hardware του iPhone 5 είναι εξαιρετικό και απλώς δεν έχει αξιοποιηθεί πλήρως» δηλώνει ο ίδιος σύμφωνα με την Espresso. Με το SnappyLabs το iPhone 5 μπορεί να τραβήξει 60 καρέ το δευτερόλεπτο με ανάλυση 1 megapixel Ο Γιάννης Παπανδριόπουλος έψαξε και βρήκε νέους τρόπους επεξεργασίας εικόνας ώστε η φωτογραφική μηχανή του iPhone να αποκτήσει ταχύτητα ανάλογη με μιας φωτογραφικής μηχανής τύπου DSLR.

Η εφαρμογή SnappyLabs επιτρέπει στον κάτοχο του iPhone 5 να βγάλει συνεχόμενες και σε υψηλή ανάλυση φωτογραφίες, κάτι που ήταν αδύνατον με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του smartphone της Apple. Το λογισμικό που έφτιαξε επιτρέπει τη λήψη 20 φωτογραφιών το δευτερόλεπτο σε πλήρη ανάλυση που φτάνει τα 8 megapixels.

«Είναι ταχύτερη από κάθε άλλη εφαρμογή σε οποιαδήποτε πλατφόρμα ακόμα και του Android και τέσσερις φορές πιο γρήγορη από κάθε άλλη εφαρμογή σε περιβάλλον iOs», λέει ο 35χρονος Ελληνοαυστραλός προγραμματιστής στο blog του. Οι χρήστες του iPhone μπορούν έτσι να τραβήξουν ατελείωτα καρέ με μόνο ένα κλικ και μετά να κρατήσουν όσα θέλουν χωρίς να χάσουν σε ποιότητα. Γι’ αυτό και το SnappyLabs έφτασε στην πρώτη θέση του App Store της Apple σε 10 χώρες αλλά και στα κορυφαία 10 σε άλλες 60!

Ο δρόμος προς την… κορυφή

Η επιστημονική κοινότητα, γράφει η Espresso, τον γνώρισε όταν το 2006 και ενώ ακόμη έκανε το διδακτορικό του στο πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, ανέπτυξε μεθόδους για τη μείωση των ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών στα δίκτυα ADSL και οι οποίες έδωσαν ώθηση στις ταχύτητες του ίντερνετ.

Η Ericsson ενδιαφέρθηκε για τη δουλειά του. Εκείνος, κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τη διδακτορική του διατριβή και μετά πούλησε την πατέντα του στη σουηδική εταιρία κολοσσό. Μέχρι σήμερα, η Ericsson έχει αγοράσει τέσσερις πατέντες του.

Η συνέχεια ήταν μια πρόταση από τον «πατέρα» της τεχνολογίας ADSL, τον Τζον Τσιόφι, καθηγητή του πανεπιστημίου Στάνφορντ που του πρόσφερε δουλειά στην εταιρία του ASSIA (Adaptive Spectrum and Signal Alignment, Inc) στο Σαν Φρανσίσκο.
Εργάστηκε εκεί από το 2008 έως το 2011 όταν ίδρυσε τη δική του εταιρία, την SnappyLabs.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=236777&nslt=1&catid=7

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.