Διέρρευσαν εκατομμύρια κωδικοί χρηστών του twitter

Twitter's IPO Filing Implies $12.8 Billion Value Amid GrowthΕίναι πολλές οι αναφορές από διάφορες πλευρές που λένε ότι υπάρχει σημαντική διαρροή των κωδικών πρόσβασης σε ένα από τα μεγαλύτερα social media. Αναφέρεται ότι 32 εκατομμύρια κωδικοί παραβιάστηκαν και διέρρευσαν στο διαδίκτυο.
Θεωρείται ότι οι κωδικοί των χρηστών του Twitter έχουν βγει προς πώληση στο dark web, αν και το Twitter ισχυρίζεται ότι το leak δεν είναι αποτέλεσμα της παραβίασης των συστημάτων του.
«Είμαστε βέβαιοι ότι αυτά τα ονόματα και τα διαπιστευτήρια δεν ελήφθησαν από την παραβίαση των δεδομένων του Twitter – τα συστήματα μας δεν έχουν παραβιαστεί», αναφέρει χαρακτηριστικά το Twitter.
Τα δεδομένα που διέρρευσαν λέγεται ότι περιέχουν usernames, passwords και διευθύνσεις email από 32.888.300 χρήστες. Η LeakedSource θεωρεί ότι τα δεδομένα κλάπηκαν μέσω malware που μολύνει δημοφιλείς browsers όπως Chrome και Firefox. Η πλειοψηφία των χρηστών που επηρεάστηκε προέρχεται από τη Ρωσία.
Καλό θα ήταν ωστόσο να αλλάξετε τους κωδικούς πρόσβασης, ειδικά αν χρησιμοποιείτε τον ίδιο σε διάφορες υπηρεσίες και να ενεργοποιήσετε το two-factor authentication.