Εξαρτημένοι στο διαδίκτυο και τον τζόγο οι έφηβοι…

FBteenΑποκαλυπτικά στοιχεία για την εξάρτηση των εφήβων σε υπολογιστή και τηλεόραση, παρουσιάζει πανελλήνια έρευνα. Το αξιοσημείωτο είναι ότι εμφανίζουν ποσοστά εξάρτησης με τον τζόγο, καθώς το 6,7% των μαθητών του γυμνασίου βρίσκονται σε κίνδυνο εξάρτησης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία πανελλήνιας έρευνας του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας (ΕΠΙΨΥ), περισσότεροι από τους μισούς εφήβους ηλικίας 11, 13 και 15 ετών (54,5%) απάντησαν ότι κάθονται κατά μέσο όρο 5 ώρες την ημέρα σε ηλεκτρονικές συσκευές με οθόνη. Τα Σαββατοκύριακα που έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο, παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια, σερφάρουν στο ίντερνετ ή παρακολουθούν ταινίες κατά 2,5 ώρες περισσότερο χρόνο σε σχέση με τις καθημερινές.
Η έρευνα αποτυπώνει ωστόσο ότι αγόρια και κορίτσια διαφέρουν σημαντικά ως προς τις συνήθειες τους, κυρίως σε ό,τι αφορά τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και την τηλεόραση, καθώς τα αγόρια περνούν περισσότερο χρόνο. Αντίθετα και τα δύο φύλα δείχνουν την ίδια προτίμηση σε ότι αφορά τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τους οποίους χρησιμοποιούν για ενημέρωση, κοινωνική δικτύωση κτλ.
Όσον αφορά στον τζόγο, το 43,5% των 15χρονων έχει στοιχηματίσει τουλάχιστον μία φορά και το 13,8 περισσότερες από 20 φορές σε όλη τους τη ζωή.
epipsi.gr