, Πέμπτη
30 Μαρτίου 2023

Εξελίσσεται η μετάφραση από το Google Translate(VIDEO)

H Google προχώρησε σε σημαντικές ανακοινώσεις όσον αφορά στο Google Translate. Την περασμένη χρονιά στο Android app έφερε το λεγόμενο «system-wide support for quick translations» το οποίο όμως δούλευε μόνο σε συσκευές με Android 6.0 Marshmallow.

Τελικά, το Tap to Translate μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί σε συσκευές που τρέχουν από Android 4.2 Jelly Bean και άνω. Όταν είσαι σε οποιοδήποτε app στο κινητό ή το tablet και επιλέξεις ένα κομμάτι κειμένου, εμφανίζεται το κουμπί για τη μετάφραση. Αν πατήσεις επάνω, εμφανίζεται ένα overlay με την μετάφραση του επιλεγμένου κειμένου, χωρίς να χρειάζεται να κάνεις αντιγραφή κειμένου και στη συνέχεια να ανοίξεις το Google Translate app.
Όσο για το iOS app δεν υποστηρίζεται το Tap to Translate, όμως η Google φέρνει την υποστήριξη για offline mode, η οποία υπάρχει στο Android. Υποστηρίζει συνολικά 52 γλώσσες και μπορείς να κατεβάσεις τη γλώσσα που θέλεις για να είναι προσβάσιμη offline.
Τέλος, το Google Translate προσθέτει Word Lens για τα κινέζικα, μπορείς να τραβήξεις με την κάμερα μια εικόνα που είναι στην κινέζικη γλώσσα και να την μεταφράσει στα αγγλικά. Είναι η 29η γλώσσα που υποστηρίζει τη συγκεκριμένη λειτουργία και φυσικά λειτουργεί και offline.