10:28, Πέμπτη
06 Οκτωβρίου 2022

iOS 8: Έφτασε στο 72% των συσκευών

TS3681-ios7-apple_logo_progress_bar-001-en

H Apple έδωσε τα ποσοστά διανομής του iOS μέχρι και τις 2 Φεβρουαρίου, με το νεότερο iOS 8 να καταλαμβάνει την μερίδα του λέοντος με 72%. Οι μετρήσεις γίνονται βάσει στατιστικής από τις συσκευές που συνδέονται στο App Store. Το iOS 8 έχει ανέβει από το 68% που είχε τον προηγούμενο μήνα στο 72%, ενώ το iOS 7 υποχώρησε κατά 4% και έπεσε στο 25%.
Το iOS 6 και προηγούμενες εκδόσεις καταλαμβάνουν ένα οριακό 3%. Παρόλα αυτά ο ρυθμός υιοθέτησης του iOS 8 είναι πιο αργός από αυτόν του iOS 7, το οποίο πέρσι την ίδια περίοδο είχε 80% ποσοστό.
Το τελευταίο update 8.1.3 φέρνει βελτιώσεις σταθερότητας και γενικά το iOS 8 με τα συνεχόμενα updates βελτιώθηκε μετά τα αρχικά προβλήματα που λογικά απέτρεψαν πολλούς από την αναβάθμιση.
Όπως και να έχει, τα νούμερα είναι εντυπωσιακά σε σχέση με το αντίπαλο δέος Android, όπου η τελευταία έκδοση Lollipop μόλις κατάφερε να μπει στο distribution chart (1.6%), με τον μεγάλο αριθμό κατασκευαστών και την εκτεταμένη τροποποίηση να αποτελούν τροχοπέδη για την γρήγορη εξάπλωση των τελευταίων εκδόσεων.