, Σάββατο
15 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Λειτουργία νυκτός θα αποκτήσουν τα Windows 10

550_334_409988Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, το κυανό φως μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα του ύπνου μας, προκαλώντας αϋπνία και άλλες διαταραχές. Οι οθόνες των υπολογιστών και των φορητών μας συσκευών δυστυχώς αποτελούν βασικές πηγές φωτός τέτοιου του μήκους κύματος και για τον λόγο αυτό δεν ενδείκνυται η χρήση τους αργά το βράδυ, πριν δηλαδή κοιμηθούμε.
Ίσως γνωρίζετε την εφαρμογή f.lux για συσκευές με iOS και υπολογιστές με Windows, OSX και Linux, που μπορεί να περιορίσει την εκπομπή κυανού φωτός από την οθόνη της συσκευής στην οποία έχει εγκατασταθεί, βελτιώνοντας θεωρητικά με αυτό τον τρόπο την ποιότητα ύπνου του χρήστη.
Η επιτυχία του f.lux είναι τόσο μεγάλη, που η Apple προχώρησε στην ενσωμάτωση μιας παρόμοιας λειτουργίας στο iOS, την περιβόητη Night Shift, που περιορίζει την χρωματική θερμοκρασία της οθόνης, όταν δύει ο ήλιος.
Φαίνεται ότι η Microsoft πρόκειται σύντομα να εισάγει ένα παρόμοιο χαρακτηριστικό στα Windows 10, το οποίο πιθανότατα θα μπορεί να ενεργοποιηθεί από το κέντρο ενεργειών του λειτουργικού συστήματος. Δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί το πότε ακριβώς θα γίνει διαθέσιμη η σχετική ενημέρωση, είναι όμως πιθανό αυτή να έρθει την επόμενη άνοιξη, πιθανότατα ως μέρος του επερχόμενου Windows 10 Redstone 3 Update.
e-pcmag.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.