22:58, Σάββατο
02 Ιουλίου 2022

Microsoft και Yahoo ετοιμάζουν τηλεοπτικές σειρές

microsoft
Στον επικερδή χώρο των τηλεοπτικών σειρών φαίνονται να εισέρχονται η Microsoft και η Yahoo, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Bloomberg και της Wall Street Journal.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, οι παραγωγές της Microsoft αναμένεται να φτάσουν στο κοινό μέσω του νέου τηλεοπτικού στούντιο του Xbox κατά τον Ιούνιο.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, στο συγκεκριμένο εγχείρημα της Μicrosoft συμμετέχουν μεγάλα ονόματα, όπως η Σάρα Σίλβερμαν και ο Σεθ Γκριν. Το στούντιο έχει έξι σειρές στα «σκαριά», μεταξύ των οποίων και μία επιστημονικής φαντασίας ονόματι «Humans», σχετικά με ανθρωπόμορφα ρομπότ- εργαζόμενους.
Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται η έλλειψη εμπειρίας της εταιρείας στο αντικείμενο και η ισχυρή παρουσία της Netflix και της Amazon στον χώρο- ωστόσο, η Microsoft φαίνεται να στοχεύει στην παραγωγή σειρών που θα προσελκύσουν καταναλωτές στο Xbox και το Xbox Live.
Όσον αφορά στη Yahoo, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για το γύρισμα τεσσάρων web-series. Κατά την WSJ θα πρόκειται για κωμικές σειρές των δέκα επεισοδίων, διάρκειας μισής ώρας το επεισόδιο. Το budget ανά επεισόδιο θα κυμαίνεται μεταξύ 700.000 και λίγων εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα.
Όπως επισημαίνεται, τα υπό ανάπτυξη projects θα περιλαμβάνουν σεναριογράφους ή σκηνοθέτες με μεγάλη εμπειρία στην τηλεόραση, καθώς η εταιρεία έχει υψηλούς στόχους.