22:47, Τρίτη
09 Αυγούστου 2022

Πέντε λειτουργίες του Gmail που δεν γνωρίζατε

gmail-icon1

Η υπηρεσία email της Google παρέχει στους χρήστες τις πολλές εφαρμογές προκειμένου να διευκολύνει την ζωή τους.

Σύμφωνα με το περιοδικό Pc Magazine, η εμφάνιση της υπηρεσίας email της Google πριν από 10 χρόνια έφερε πολλές αλλαγές στο ηλεκτρονικό ταχυδρομίο, αλλά αυτό που έκανα αισθητή την διαφορά ήταν οι ήταν οι επιπλέον επιλογές που ενεργοποιούσε ο χρήστης μέσω των Gmail Labs.

Όπως αναφέρει το fpress.gr, η Google κάνει τη ζωή των χρηστών του Gmail πιο εύκολη παρέχοντάς τους την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν πέντε πρόσθετες εφαρμογές που κυριολεκτικά λύνουν τα χέρια. Για όσους δεν γνωρίζουν την ύπαρξή τους μπορούν να δουν ποιες είναι και τι δυνατότητες δίνουν παρακάτω:

1. Έτοιμες απαντήσεις
Πολλές φορές οι χρήστες πρέπει να απαντούν με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο σε κάποια email με ελάχιστες προσαρμογές. Ιδιαίτερα χρήσιμη η δυνατότητα έτοιμων απαντήσεων, ειδικά για όσους εργάζονται στο support ή την τεχνική υποστήριξη μιας εταιρίας

2. Boomerang
Το Boomerang είναι μία εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να στέλνει email σε συγκεκριμένη ώρα. Πολύ απλά, ο χρήστης γράφει τώρα ένα email και το Boomerang αναλαμβάνει να κάνει την αποστολή την ώρα που επιθυμεί ο χρήστης.

3. Rapportive
Το Rapportive είναι μια χρήσιμη υπηρεσία, ιδιαίτερα για όσους εργάζονται στο τμήμα ανθρωπίνου δυναμικού μιας εταιρίας. Το Rapportive αναλαμβάνει να ψάξει το Internet για το LinedIn προφίλ του χρήστη και να το εμφανίσει στα δεξιά της συνομιλίας.

4. Streak
Το Streak είναι ένα ιδιαίτερο πρόσθετο που θα εκτιμήσουν όσοι χρησιμοποιούν τα Google Apps και όσοι έχουν το email τους για χρήση σε online collaboration. Οι αυτοματοποιημένες λειτουργίες που προσφέρει, μαζί με τη δυνατότητα συνεργασίας όσων το χρησιμοποιούν το κάνουν ιδανικό για ομάδες.

5. Αναίρεση αποστολής
Με την ενεργοποίηση του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού, μετά το Send, υπάρχει χρόνος 10 δευτερολέπτων (μπορεί να φτάσει μέχρι 30 δευτ.) για την επιβεβαίωση αποστολής του email. Την επιλογή αυτή θα τη βρείτε ως “Undo Send” στα Gmail Labs και το μόνο που χρειάζεται είναι να την ενεργοποιήσετε και να ορίσετε το χρονικό διάστημα που σας δίνει τη δυνατότητα να αναιρέσετε την αποστολή του εξερχόμενου email.