, Τετάρτη
19 Ιουνίου 2024

search icon search icon

«Rular Broadband»: Σε λειτουργία από σήμερα το γρήγορο internet για 3.700 απομακρυσμένους οικισμούς

Πρόσβαση σε γρήγορο internet θα έχουν από σήμερα χιλιάδες κάτοικοι ορεινών, νησιώτικων, αγροτικών και, γενικότερα, δυσπρόσιτων περιοχών σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο της λειτουργίας του έργου «Rular Broadband», του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.
Πάνω από 525.000 πολίτες, σε σχεδόν 3.700 απομακρυσμένους οικισμούς, θα «τρέχουν», πλέον, με ταχύτητες έως και 50Mbps, συνδεόμενοι σε όλες τις σύγχρονες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την ίση μεταχείριση των όρων χρήσης της διαδικτυακής τεχνολογίας για όλους τους Έλληνες. Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, δήλωσε: «Το Δημόσιο, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και με την αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων, ανοίγει την πόρτα της ψηφιακής εποχής ισότιμα, σε όλους τους Έλληνες, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους. Είναι θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης. Τελικά, είναι θέμα Δημοκρατίας».
Το «Rular Broadband», σχεδίασε η γενική γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και υλοποίησε η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. με συγχρηματοδότηση του ΕΣΠΑ. Οι περιοχές που αναπτύσσεται είναι οι εξής:

  • Σε 804 οικισμούς 19 Νομών της Βόρειας Ελλάδας (Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Λέσβου, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Σερρών, Φλωρίνης, Χαλκιδικής και Χίου).
  • Σε 1.411 οικισμούς 15 Νομών της Κεντρικής Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Θεσπρωτίας, Καρδίτσας, Κέρκυρας, Κυκλάδων, Λάρισας, Μαγνησίας, Πρέβεζας, Σάμου, Τρικάλων, Φθιώτιδας και Φωκίδας).
  • Σε 1.443 οικισμούς 17 Νομών της Νότιας Ελλάδας (Αργολίδος, Αρκαδίας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηλείας, Ηρακλείου, Κεφαλληνίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Λασιθίου, Λευκάδος, Μεσσηνίας, Πειραιώς, Ρεθύμνης και Χανίων).

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.