12:09, Δευτέρα
26 Σεπτεμβρίου 2022

Σφάλμα στο WhatsApp απειλεί τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών!

Whatsapp_logo-3Σε κίνδυνο θα μπορούσε να τεθεί η ασφάλεια περίπου 200 εκατομμυρίων χρηστών της υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων  WhatsApp , μετά από ένα σφάλμα που εντόπισαν πρόσφατα κάποιοι ερευνητές, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας ασφάλειας CheckPoint.
Το  σφάλμα επιτρέπει στους χάκερς να διανείμουν κακόβουλο λογισμικό, συμπεριλαμβανομένου ransonware, τα θύματα του οποίου θα πρέπει να καταβάλουν στους εγκληματίες κάποιο χρηματικό ποσό προκειμένου να ανακτήσουν πρόσβαση στα αρχεία τους που είναι αποθηκευμένα σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, tablets ήsmartphones.
Το σφάλμα αυτό επηρεάζει μόνο την διαδικτυακή έκδοση της  υπηρεσίας, όπως αναφέρει δημοσίευμα του  BBC, επικαλούμενο τη σχετική ανακοίνωση της CheckPoint.
Η εταιρεία ασφαλείας ειδοποίησε τους υπεύθυνους της υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων στα τέλη του περασμένου μήνα σχετικά με το ζήτημα, η οποία με τη σειρά της διέθεσε άμεσα το ανάλογο διορθωτικό.
Η CheckPoint στην ανακοίνωσή της προτρέπει όλους τους χρήστες του WhatsApp να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν άμεσα το διορθωτικό ώστε να αποφύγουν να πέσουν θύματα της δράσης των χάκερς.
Διαβάστε περισσότερα στο paraskhnio.gr