, Πέμπτη
30 Μαρτίου 2023

Τα παιχνίδια του Playstation σε iOS και Android!

sonyΤον Μάρτιο του 2015 η Nintendo ανακοίνωσε ότι θα κάνει το μεγάλο βήμα και θα ασχοληθεί με το mobile gaming. Το πρώτο app ανακοινώθηκε πρόσφατα και μέσα σε 3 μέρες έφτασε το 1 εκατομμύριο downloads.
Η Sony με τη σειρά της δεν φαίνεται να μένει ανεπηρέαστη και ανακοίνωσε ότι δημιουργεί ένα νέο τμήμα, σκοπός του οποίου είναι να φέρει τα PlayStation games και IP σε mobile συσκευές, smartphones και tablets που τρέχουν iOS και Android.
Το νέο τμήμα ονομάζεται Forward Works και επικεφαλής του θα είναι ο Atsushi Morita, επικεφαλής της Sony Computer Entertainment σε Ασία και Ιαπωνία. Η επίσημη λειτουργία του τμήματος θα ξεκινήσει από 1η Απριλίου, την ίδια μέρα που η Sony Computer Entertainment γίνεται Sony Interactive Entertainment.
Η Sony σίγουρα ευελπιστεί οι δικοί της τίτλοι να έχουν την ίδια επιτυχία με το πρώτο mobile app της Nintendo, το Miitomo. Η ίδια ανακοίνωσε ότι οι PlayStation mobile τίτλοι θα είναι «πλήρεις», αλλά δεν είπε πότε να περιμένουμε το πρώτο παιχνίδι για iOS και Android.