17:34, Τετάρτη
10 Αυγούστου 2022

Τι περιλαμβάνει η νέα αναβάθμιση του iOS;

ImageHandler

Ακόμα μια αναβάθμιση του iOS διέθεσε σήμερα η Apple. Οπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα, η έκδοση 8.1.3. περιλαμβάνει σειρά βελτιώσεων και επιδιορθώσεων, όπως η μείωση του ελεύθερου αποθηκευτικού χώρου της συσκευής που απαιτείται για την ενημέρωση του λογισμικού, η επιδιόρθωση ζητήματος που δεν επέτρεπε σε κάποιους χρήστες την εισαγωγή συνθηματικού Apple ID για τις εφαρμογές Μηνύματα και FaceTime, η επιδιόρθωση ζητήματος που προκαλούσε τη διακοπή εμφάνισης αποτελεσμάτων εφαρμογών στο Spotlight κ.α.
Η διαδικασία αναβάθμισης είναι δυνατή και over-the-air, δηλαδή μέσω ασύρματης σύνδεσης δεδομένων, από το μενού Ρυθμίσεις – Γενικά – Ενημέρωση λογισμικού. Το αρχείο εγκατάστασης έχει μέγεθος περίπου 250 Mb.
Η αναβάθμιση προορίζεται για όλες τις φορητές συσκευές της Apple που τρέχουν το iOS 8, δηλαδή τα iPhone 4s, 5, 5c, 5s, 6 και 6 Plus, τα iPad 2, 3, 4, iPad mini, iPad Air, iPad mini 2, iPad Air 2, iPad mini 3 και το iPod touch 5ης γενιάς.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που είχε δημοσιοποιήσει στις αρχές Ιανουαρίου η Apple, το iOS 8 στις διάφορες εκδόσεις του και πριν από τη νέα αναβάθμιση είχε εγκατασταθεί περίπου στο 68% των iPad, iPhone και iPod touch.
Παράλληλα, η Apple διέθεσε και νέο update (10.10.2) του OS X Yosemite, του λειτουργικού συστήματος για τους υπολογιστές Mac. Οι βασικότερες βελτιώσεις αφορούν στη διόρθωση κενών ασφαλείας του Safari, στην αντιμετώπιση προβλήματος που μπορούσε να προκαλέσει την αποσύνδεση του WiFi, την επίλυση ζητήματος που μπορούσε να καθυστερεί τη φόρτωση ιστοσελίδων, τη βελτίωση συγχρονισμού στη μετάδοση δεδομένων φωνής και εικόνας με τη χρήση Bluetooth ακουστικών κ.α.