09:59, Τετάρτη
17 Αυγούστου 2022

Το 5G καταφτάνει!

B127ED4B06B20455D8EF4E661A91300B
Η NTT DOCOMO, η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Ιαπωνία, και η Ericsson επεκτείνουν τη μακροχρόνια συνεργασία τους, από την εποχή των δικτύων δεύτερης γενιάς μέχρι τα δίκτυα 4G, ανακοινώνοντας ότι πρόκειται να ξεκινήσουν δοκιμές τεχνολογίας 5G μέσα στο 2014.
Καθώς η ΝΤΤ DOCOMO συνεχίζει να επεκτείνει τα LTE δίκτυά της, προετοιμάζεται για την εξέλιξη της εμπειρίας της χρήσης 5G και τις νέες εφαρμογές από μηχανή σε μηχανή (M2M).
Με το δοκιμαστικό σύστημα 5G της Ericsson, η NTT DOCOMO σκοπεύει να επιτύχει υπερυψηλές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων, μεγαλύτερες από 10Gbps, δημιουργώντας ένα δίκτυο χιλιαπλάσιας χωρητικότητας, σε σχέση με τα σημερινά δίκτυα LTE.
Ο Seizo Onoe, αντιπρόεδρος στην NTT DOCOMO, δήλωσε: «Οι μελέτες για το 5G συγκεντρώνουν όλο και περισσότερο ενδιαφέρον καθώς πλησιάζουμε προς το 2020. Εκτιμούμε ότι το 5G θα παρέχει σημαντικά βελτιωμένες επιδόσεις που θα υποστηρίξουν τις μελλοντικές εφαρμογές και θα δημιουργήσουν θετικό αντίκτυπο για τους χρήστες και για την ίδια τη βιομηχανία. Ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε τις δυνατότητες της τεχνολογίας 5G μέσα από αυτή την πειραματική δοκιμή».
Για τις ανάγκες των δοκιμών, η Ericsson έχει αναπτύξει προηγμένες τεχνολογίες κεραιών με μεγαλύτερο εύρος ζώνης, ικανές για υψηλότερες συχνότητες και μεταδόσεις ανά συντομότερα διαστήματα, καθώς και νέους σταθμούς βάσης που ενσωματώνουν μονάδες βάσης και μονάδες ραδιοπομπών.