01:46, Παρασκευή
07 Οκτωβρίου 2022

Το «έξυπνο» βραχιόλι που εντοπίζει το αλκοόλ στο αίμα μας!(VIDEO)

Τα wearables τον τελευταίο καιρό μπαίνουν όλο και περισσότερο στην καθημερινότητά μας προσφέροντας διάφορες λειτουργίες. Τα περισσότερα από αυτά συνδέονται με το smartphone προσφέροντας δεδομένα σχετικά με την υγεία και την άσκηση που κάνει ο χρήστης.

Μια startup ονόματι BACTrack δημιούργησε το δικό της wearable, το οποίο έχει την ικανότητα να μετρά τα επίπεδα αλκοόλ στο αίμα.
Το BACTrack Skyn φοριέται στον καρπό και μετρά το αλκοόλ μέσω του δέρματος. Η εταιρεία που το δημιούργησε δραστηριοποιείται ήδη στην αγορά συσκευών για αλκοτέστ, ενώ για το νέο της gadget κατάφερε να κερδίσει το πρώτο βραβείο με έπαθλο 200.000 δολ. από το NIH ( National Institutes of Health).
Η BACTrack εξηγεί πως κάθε ποσότητα αλκοόλ που καταναλώνουμε, χρειάζεται περίπου 45 λεπτά για να μεταφερθεί στο αίμα, έτσι το wearable δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για real-time tracking ούτε να αντικαταστήσει τα μηχανήματα που χρησιμοποιούν οι αρχές για να κάνουν αλκοτέστ.
Το BACTrack Skyn, όντας στον καρπό του χρήστη, κάθε 10 δευτερόλεπτα παρακολουθεί πόση ποσότητα αλκοόλ έχει καταναλώσει. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση των συνηθειών ενός ατόμου κατά την διάρκεια μιας συγκεκριμένης περιόδου ή και να βοηθήσει άτομα που έχουν πρόβλημα αλκοολισμού.
Συνδέεται με ειδικό smartphone app μέσω Bluetooth, δίνει όλες τις πληροφορίες που συλλέγει, σε προειδοποιεί να μην οδηγήσεις όταν έχεις πιει περισσότερο απ όσο πρέπει ενώ μπορεί να στείλει μήνυμα σε ένα κοντινό σου πρόσωπο όταν εντοπίσει ότι πίνεις ενώ προσπαθείς να απεξαρτηθείς.
Η εταιρεία θα διαθέσει περιορισμένο αριθμό κομματιών το φθινόπωρο.