, Τετάρτη
22 Μαρτίου 2023

Τον δικό της «υβριδικό» υπολογιστή ανακοίνωσε η Huawei(ΦΩΤΟ)

002Θέλετε ένα ελαφρύ και λεπτό tablet που να μπορεί να μετατραπεί σε laptop συνδεόμενο σε ένα πληκτρολόγιο; Μία τέτοια επιλογή, δηλαδή, ένα «υβριδικό» PC, παρουσίασε στο φετινό Mobile World Congress η Huawei.

 

H κινεζική εταιρεία ανακοίνωσε το MateBook, ένα tablet με Windows 10 και επεξεργαστή Intel Core 6η γενιάς, το οποίο μπορεί συνδεόμενο σε ένα ειδικό πληκτρολόγιο να μετατραπεί σε έναν φορητό υπολογιστή. Το πληκτρολόγιο λειτουργεί και ως θήκη αλλά και ως stand, κάτι που το κάνει αρκετά πρακτικό.

Η οθόνη του MateBook είναι στις 12 ίντσες με την ανάλυση στα 2160×1440 pixels, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι το tablet είναι εξαιρετικά λεπτό με πάχος μόλις 6,9 χιλιοστά. Το βάρος του tablet είναι στα 640 γραμμάρια. Η Huawei υποστηρίζει ότι η μπαταρία προσφέρει έως 10 ώρες αυτονομίας. Επίσης, υπάρχει και ειδικό πενάκι (stylus), το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εναλλαγή διαφανειών μίας παρουσίασης αλλά και ως laser pointer.

Το MateBook θα κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες στην ευρωπαϊκή αγορά με την τιμή για τη βασική έκδοση του tablet να ξεκινά από τα 799 ευρώ κα να φθάνει μέχρι τα 1799 ευρώ, ενώ το πληκτρολόγιο είναι στα 169 ευρώ, το stylus στα 69 ευρώ και το ειδικό docking station στα 99 ευρώ.

001

 newsbomb.gr