Τελικά το "ντου" στο Νομισματοκοπείο το έκανε ο Στουρνάρας και όχι ο Λαφαζάνης! - Karfitsa.gr
Πολιτική

Τελικά το “ντου” στο Νομισματοκοπείο το έκανε ο Στουρνάρας και όχι ο Λαφαζάνης!

Η εισβολή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος

stournaras

Την Παρασκευή το μεσημέρι αυτός που «εισέβαλε»» στο Νομισματοκοπείο ήταν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλαδας (ΤτΕ), Γιάννης Στουρνάρας. Πήγε εκεί που κόβουν τα κέρματα και έκοψε την πίτα των υπαλλήλων, η οποία είχε τέσσερα φλουριά.

Το πρώτο πράγμα που τον ρώτησαν με το που πάτησε το πόδι του στο Νομισματοκοπείο ήταν αν όντως η ΕΥΠ γνώριζε τα σχέδια όλων αυτών (Λαφαζάνη, Βαρουφάκη κ.λπ.) που ήθελαν, όπως γράφτηκε, να το καταλάβουν και να κυκλοφορήσουν διπλό νόμισμα.

Όπως αναφέρει ο Βηματοδότης η απάντηση του κεντρικού τραπεζίτη ήταν η εξής: «Δεν το γνωρίζω, αλλά εάν όντως έγιναν έτσι τα πράγματα, τότε η ΕΥΠ έκανε καλή δουλειά».

Στη συνεχεία… αποθέωσε τους υπαλλήλους του Νομισματοκοπείου. Τους είπε ότι στάθηκαν στο ύψος τους, ότι διαφύλαξαν το εθνικό νόμισμα, ότι φρόντισαν να «ενημερώνουν» συνεχώς τα ΑΤΜ σε περίοδο που ήταν κλειστές οι τράπεζες και τα capital controls σε πλήρη εξέλιξη, ότι όλο αυτό το διάστημα εργάστηκαν πολύ σκληρά και πολλά άλλα.

Εκεί όμως που τους «τρέλανε», σύμφωνα πάντα με τον Βηματοδότη- και άρχισαν άλλοι να χειροκροτούν, ένας-δύο μάλιστα φώναξαν «Στουρνάρας – Στουρνάρας», ήταν όταν τους είπε: «Να ξέρετε ότι γίνατε για τους περισσότερους Ελληνες the dark object of desire». Και για να γίνει πιο κατανοητός, το μετέφρασε λέγοντας ότι«γίνατε το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου, όπως στην ταινία του Λουίς Μπουνιουέλ». Ολοι οι Ελληνες, τους είπε, ήθελαν να γίνουν όπως εσείς – και έγινε το έλα να δεις.

Στιγμιαία όμως, γιατί πολύ γρήγορα κατάλαβαν ότι οι τέσσερις υπάλληλοι που κέρδισαν τα φλουριά στην πίτα δεν κέρδισαν φλουρί, ούτε καν νόμισμα, αλλά μερικά βιβλία.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ