Τέλος οι κάρτες ανάληψης της Eurobank - Karfitsa.gr
Οικονομία

Τέλος οι κάρτες ανάληψης της Eurobank

Τι συναλλαγές μπορείτε να κάνετε στις τράπεζες και που τηρείται αλφαβητική σειρά

thema

Της Έλενας Καραβασίλη

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα οι συνταξιούχοι στήνονται στη ουρά για να πάρουν τα 120 ευρώ που τους αναλογούν από τη σύνταξή τους. Στα υποκαταστήματα των τραπεζών της Θεσσαλονίκης, μοιάζει να τηρείτε η τάξη, παρά το γεγονός ότι ο κόσμος έχει κατακλύσει τα καταστήματα από νωρίς το πρωί.

Στην τράπεζα Πειραιώς, η οποία είναι ανοιχτή από τις 7:30 το πρωί μέχρι και τις 16:00, σημειώθηκε μία μικρή καθυστέρηση χθες που αφορούσε στην έκδοση καρτών ανάληψης εξαιτίας της αλλαγής στην εγκύκλιο. Από το μεσημέρι της Δευτέρας το πρόβλημα λύθηκε και πλέον οι κάρτες εκδίδονται κανονικά. Οι πολίτες παίρνουν στα χέρια τους τις κάρτες ανάληψης την ίδια στιγμή μέχρι… εξαντλήσεως των αποθεμάτων της τράπεζας. Να επισημάνουμε ότι όσο αφορά στην εξυπηρέτησε των συνταξιούχων δεν υπάρχει αλφαβητική σειρά και μπορούν να εξυπηρετηθούν όλοι. Άλλες συναλλαγές δεν γίνονται, πέρα από έκδοση καρτών ανάληψης για όλους τους πολίτες και την είσπραξη των 120 ευρώ που μπορούν να λαμβάνουν οι συνταξιούχοι την εβδομάδα.

ethniki

Διαφορετική είναι η κατάσταση στην Εθνική τράπεζα, όπου τηρείτε αλφαβητική σειρά. Σήμερα μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες που το επώνυμό τους ξεκινά από Κ, Λ και Μ. Ενώ όσο αφορά στις κάρτες ανάληψης, θα πρέπει να περάσει μία εβδομάδα για να εκδοθεί. Οι πολίτες πρέπει να έχουν μαζί τους την ταυτότητά τους και τον λογαριασμό τους, προκειμένου να βγάλουν κάρτα ανάληψης από την τράπεζα στην οποία ανήκουν.

Πρόβλημα με τις κάρτες ανάληψης διαπιστώνεται από χθες στην τράπεζα Eurobank, όπου η μεγάλη ζήτηση σε κάρτες ανάληψης από τους πολίτες, δημιούργησε έλλειψη στα αποθέματα που είχε σε κάρτες η συγκεκριμένη τράπεζα. Να υπογραμμίσουμε ότι όσα υποκαταστήματα της Eurobank δεν άνοιξαν χθες και λειτουργούν σήμερα για την καλύτερα εξυπηρέτηση των πελατών, δεν αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Όπως μας διαβεβαίωσαν οι υπάλληλοι της τράπεζας, το συγκεκριμένο πρόβλημα αναμένεται να λυθεί μέχρι αύριο, ενώ για την ώρα οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για την έκδοση κάρτας. Τα υποκαταστήματα της συγκεκριμένης τράπεζας λειτουργούν από τις 8:00 έως τις 17:00. Οι συναλλαγές που μπορούν να γίνουν σε περίπτωση που το επιθυμεί ο πελάτης είναι η πληρωμή λογαριασμού του ΟΤΕ και κατάθεση σε ασφαλιστικά ταμεία. Ακόμη δεν υπάρχει διευκρίνιση για το τι ισχύει με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και της ΕΥΑΘ. Ενώ δεν γίνονται πληρωμές σε δάνεια και πιστωτικές κάρτες. Υπενθυμίζουμε ότι εξαιτίας της τραπεζικής αργίας, δεν μπαίνουν τόκοι υπερημερίας και σύμφωνα με οδηγία της κυβέρνησης και των φορέων δε θα γίνουν διακοπές ηλεκτροδότησης και υδροδότησης σε όσους δεν πληρώσουν τους λογαριασμούς για το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει η τραπεζική αργία.

Όσο αφορά στην Alpha Bank, ούτε εκεί τηρείται αλφαβητική σειρά (κάτι που ίσχυε μέχρι χθες) και όλοι οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετηθούν προκειμένου να βγάλουν κάρτες ανάληψης. Σε περίπτωση που ο λογαριασμός τους έχει μέσα χρήματα, έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν ΔΕΚΟ, κινητή τηλεφωνία και δάνειο σε περίπτωση που το επιθυμούν.

peraiws

Τέλος να αναφέρουμε ότι στα περισσότερα υποκαταστήματα των τραπεζών, οι υπάλληλοι της τράπεζας βρίσκονται έξω από τα καταστήματα, στη διάθεση των πολιτών προκειμένου να τους δώσουν νούμερο για τη σειρά προτεραιότητας και να τους εξυπηρετήσουν. Υπάλληλος τραπέζης επί της οδού Τσιμισκή υπογραμμίζει στο karfitsa.gr ότι οι συνταξιούχοι έχουν «επανδρωθεί» με υπομονή και βοηθούν σε μεγάλο βαθμό ώστε να τηρείται η σειρά και να εξελίσσεται ομαλή η όλη διαδικασία αναλήψεων και έκδοσης καρτών.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ