ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

thanatiki

Ένας Αφροαμερικανός εκτελέστηκε σήμερα στο Τέξας για τη δολοφονία μιας πωλήτριας ντόνατς που διέπραξε όταν ήταν 18 ετών. Αυτή ήταν η τέταρτη εκτέλεση στη πολιτεία για το 2014. Σύμφωνα με το κέντρο ενημέρωσης για τη θανατική ποινή, στο Τέξας το 2013 πραγματοποιήθηκε το 1/3 των εκτελέσεων στις ΗΠΑ.

Στον Άντονι Ντόιλ, 29 ετών, έγινε θανατηφόρα ένεση στον θάλαμο εκτελέσεων του Χάντσβιλ. Είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για τη δολοφονία, τον Ιανουάριο του 2003, μιας 37χρονης γυναίκας που πουλούσε ντόνατς. Είχε προσπαθήσει χωρίς επιτυχία να της αποσπάσει χρήματα πριν τη χτυπήσει στο κεφάλι με ένα μπαστούνι του μπέιζμπολ. Όταν διαπίστωσε τον θάνατό της, έριξε το πτώμα της σε ένα απορριμματοφόρο.

Στη συνέχεια ο νεαρός τράπηκε σε φυγή οδηγώντας το αυτοκίνητο της άτυχης γυναίκας και προσπάθησε να κάνει αγορές με την πιστωτική της κάρτα.

Οι πρόσφατες εφέσεις του συνηγόρου υπεράσπισης του Ντόιλ επικαλούνταν το νεαρό της ηλικίας του, σοβαρές συναισθηματικές και ψυχικές διαταραχές και εγκεφαλικές βλάβες.

Σχολιάστε