Θα ανοίξουν αύριο τα καταστήματα της Θεσσαλονίκης ή όχι; - Karfitsa.gr
Karfitsomata Κοινωνία

Θα ανοίξουν αύριο τα καταστήματα της Θεσσαλονίκης ή όχι;

Ο Εμπορικός Σύλλογος διαφωνεί...

agora4-copyΟ Νόμος 4177/2013, θεσμοθέτησε, μεταξύ άλλων, τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων συγκεκριμένες Κυριακές το χρόνο, καθώς και τις ενδιάμεσες εκπτωτικές περιόδους τους μήνες Μάιο και Νοέμβριο.

Δύο χρόνια και τέσσερις εκπτωτικές περιόδους μετά, το συμπέρασμα είναι ότι οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι δεν πρόσφεραν τίποτα στην αγορά, οι επιχειρήσεις δεν προχώρησαν σε γενικευμένες εκπτώσεις και προκάλεσαν σύγχυση στους καταναλωτές, πλήττοντας τον θεσμό των εκπτώσεων γενικότερα.

Το ίδιο ισχύει και για τις Κυριακές που λειτούργησαν τα εμπορικά καταστήματα και μεταξύ αυτών, οι Κυριακές εντός των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, η κίνηση των οποίων αποδείχθηκε σε κάθε της διάσταση υποτονική και αναποτελεσματική“.

Με τις παραπάνω διαπιστώσεις ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε την διαφωνία του στο κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων της πόλης.

Σημειώνεται ακόμη πως βάσει του υφιστάμενου Νόμου, αποτελεί απόφαση του κάθε καταστηματάρχη το αν θα ανοίξει ή όχι την επιχείρησή του.

Στο μεταξύ σήμερα άρχισε η “ενδιάμεση” εκπτωτική περίοδος που θα διαρκέσει μέχρι την 9η Μαΐου.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ