Θα είναι έκπληξη ο νέος ΠΑΟΚ; - Karfitsa.gr
Αθλητικά Απόψεις Αρθρογράφοι

Θα είναι έκπληξη ο νέος ΠΑΟΚ;

του Βασίλη Μάστορα

 

mastoras1

του Βασίλη Μάστορα

Κάθε επαγγελματική ομάδα που σέβεται τον εαυτό της, σχεδόν από το ξεκίνημα της ημερολογιακής χρονιάς αρχίζει τον προγραμματισμό για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο προγραμματισμός είναι πολυεπίπεδος: επιλογή αθλητικού κέντρου, μεταγραφικός σχεδιασμός, βελτίωση των αθλητικών υποδομών, επιλογή προπονητή (όπου κρίνεται αναγκαία).

Ο ΠΑΟΚ πέρυσι, μετά μάλιστα από τρία χρόνια παρουσίας του Ιβάν Σαββίδη στην ιδιοκτησία της ΠΑΕ, συμφώνησε με τον αθλητικό διευθυντή Φρανκ Αρνεσεν στις 20 Μαίου και μετά από ένα μήνα με τον προπονητή Ιγκόρ Τούντορ. Κι επειδή όλες οι αποφάσεις στη ζωή έχουν και παρεπόμενα στη λογική του ντόμινο, ο ΠΑΟΚ υποχρεώθηκε στη συνέχεια να χτίσει πάνω σε μία αργοπορημένη απόφαση. Με δεδομένο ότι αγωνίσθηκε στην προκριματική φάση του Europa League στα μέσα του καλοκαιριού, ξεκίνησε την προετοιμασία του στις αρχές Ιουλίου έχοντας στο ρόστερ του μόνο δύο νεομεταγραφέντες παίκτες τον Χαρίση και τον Κοροβέση.  Ό,τι το χειρότερο για μία ομάδα η οποία έβαζε υψηλού στόχους, καθώς την ίδια χρονική περίοδο οι ομάδες που θα ανταγωνίζονταν ο ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα είχαν ορθολογισμό στον σχεδιασμό και τηρούσαν με ευλάβεια τα χρονοδιαγράμματα τους.

Το τι θα πετύχει κατά τη φετινή αγωνιστική περίοδο ο Δικέφαλος θα το ξέρουμε όταν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στο Πρωτάθλημα, καθώς ακόμη είναι στον αέρα η συμμετοχή του στα πλέι οφ. Η αλήθεια πάντως είναι ότι ο κόσμος του έχει ξενερώσει με τη μέχρι τώρα αγωνιστική εικόνα της ομάδας και δεν πιστεύει ότι μπορεί ο Δικέφαλος να κατακτήσει τη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Εάν υπάρχει μία νότα αισιοδοξίας, αυτή έχει την αφετηρία της στις κινήσεις που γίνονται για την επόμενη αγωνιστική χρονιά. Αλλαγή αθλητικού κέντρου, βήματα γρήγορα ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον νέο προπονητή και σκάουτερ που αλωνίζουν όλη την Ευρώπη προκειμένου να εντοπίσουν υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους. Κινήσεις που είναι δείγμα γραφής μίας νέας αντίληψης που επικρατεί στον ΠΑΟΚ και η οποία ίσως αποτελεί προϊόν της εμπειρίας που απέκτησε ο Ιβάν Σαββίδης μέσα από τα λάθη που έκανε τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ