"Θα στηρίξω τον Μεϊμαράκη αν χάσω αλλά..." - Karfitsa.gr
Πολιτική

“Θα στηρίξω τον Μεϊμαράκη αν χάσω αλλά…”

Δεσμεύσεις του υποψηφίου προέδρου της ΝΔ στον... αντίπαλό του!

mitsotakis2 copy

«Θα έχω τη πρωτιά την Κυριακή. Δεν θέλω να σκέπτομαι το σενάριο να χάσω. Η εταιρεία αυτή είχε δώσει στον Μεϊμαράκη 50% και σε μένα 17%. Καμία δημοσκόπηση δεν με έδειχνε στον Β’ γύρο. Τα τελικά αποτελέσματα διαψεύστηκαν  παταγωδώς» είπε στον Alpha 989 o βουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης και διαβεβαίωσε ότι «θα στηρίξω τον κ. Μεϊμαράκη αν χάσω αλλά δεν πιστεύω ότι θα χάσω. Μου είναι συμπαθής και τον εκτιμώ αλλά ψηφίζουμε για τον καλύτερο και τον ικανότερο πρωθυπουργό».

Στο ερώτημα  πού θεωρεί ότι υπερτερεί έναντι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, απάντησε: «Είμαι πιο διατεθειμένος, θεωρώ, να υλοποιήσω δύσκολες μεταρρυθμίσεις τις οποίες η χώρα έχει μεγάλη ανάγκη. Δεν έχω ακούσει τον Μεϊμαράκη να μιλάει για τέτοιες ενέργειες στον πολιτικό του λόγο και φαντάζομαι ότι αν ήθελε να κάνει αλλαγές στο κόμμα θα τις είχε κάνει όσο ήταν γραμματέας». « Όταν πήγα στο υπουργείο είχα βρει ποσοτικούς στόχους απολύσεων για το 15 , το 16 και το 17. Αυτό δεν το λέει όμως κανείς. Και την έκοψα αυτή τη συζήτηση επειδή έπεισα την Τρόικα ότι πρέπει να ασχοληθούμε περισσότερο με ζητήματα περιορισμού δομών. Περιορισμού γραφειοκρατίας, αξιολόγησης προϋπολογισμού. Δεν είδα τον κ. Μεϊμαράκη να  το θυμίζει», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη βασική του διαφορά με τον αντίπαλό του για την αρχηγία της ΝΔ, ο κος Μητσοτάκης είπε ότι «εγώ μπορώ να διεμβολίσω  τον χώρο του μεταρρυθμιστικού κέντρου και να  εκφράσω δημιουργικά στρώματα  της κοινωνίας  για να μπορέσει η ΝΔ να γίνει μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα με πολύ πιο σύγχρονα χαρακτηριστικά από τα ήδη υπάρχοντα. Η ΝΔ είναι πιστή εναλλακτική πρόταση στον ΣΥΡΙΖΑ και εγώ ποτέ δεν λαΐκισα».

Ξεκαθάρισε ότι «δεν θα συγκυβερνήσουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε πολύ μεγάλες διαφορές στις απόψεις μας, όμως κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ. Για να κερδίσει η ΝΔ στις επόμενες εκλογές πρέπει να αλλάξει διαφορετικά θα χάσει. Εγώ είμαι διαφορετικός από τον Τσίπρα και όχι μόνο στο αν θα φορέσω ή όχι γραβάτα».

Για το ασφαλιστικό δεσμεύτηκε πως  «εμείς δεν θα το ψηφίσουμε. Δεν θα είναι αυτό το τελικό κείμενο. Η εξοικονόμηση του 1,8 δισ. για το ασφαλιστικό θα ήταν πολύ ηπιότερη αν δεν είχαν επέλθει οι επιπτώσεις του τελευταίου χρόνου. Η ανάγκη αυτή προέκυψε από την κακή διαχείριση και τον εκτροχιασμό  του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό το λογαριασμό καλούμαστε όλοι εμείς να  πληρώσουμε. Ο κρατικός προϋπολογισμός έχει δώσει 200 δισ., το ασφαλιστικό χρηματοδοτείται από αυτά τα χρήματα. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την αναπτυξιακή δύναμη της κυβέρνησης . Χωρίς ανάπτυξη, λύση στο ασφαλιστικό που να μην είναι επώδυνη δεν υπάρχει. Η πρόταση του Κατρούγκαλου θα οδηγήσει όλους στην ανεργία ή τη μαύρη ανεργία. Επιμένω  πολύ στις επενδύσεις στα λιμάνια μπας και προλάβει να δει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης  άσπρη μέρα».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ