Θα τηρείται πλέον το ωράριο των εργαζομένων στο δημόσιο! - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Θα τηρείται πλέον το ωράριο των εργαζομένων στο δημόσιο!

Η Ελλάδα χρειάζεται ένα καλύτερο και πιο αποτελεσματικό Δημόσιο, γιατί έτσι όπως λειτουργεί είναι βαθιά προβληματικό, δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» του Σκάι, σημείωσε πως οι απολυσεις δεν είναι αυτές που θα πετύχουν τη μείωση του δημοσίου, αντίθετα, όπως είπε, η μείωση θα επιτευχθεί πρωτίστως από τη σχέση συνταξιοδοτήσεων και ορίου προσλήψεων.

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού έκανε λόγο για μεγάλο πρόβλημα κατανομής προσωπικού στο Δημόσιο, τόνισε πως «η κινητικότητα δεν είναι δεξαμενή απολύσεων», αλλά καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου.

Ο νέος υπουργός διεμήνυσε ακόμη πως «απλά πράγματα όπως η τήρηση του ωραρίου θα αρχίσουν να ελέγχονται».
Ερωτηθείς για το ζήτημα των 4.000 απολύσεων από το Δημόσιο έως το τέλος του χρόνου, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους συμβασιούχους που έχουν παραμείνει στις θέσεις τους, πετυχαίνοντας de facto μονιμοποίηση, κάνοντας κατάχρηση, όπως είπε, του θεσμού της προσωρινής προστασίας, μέσω προσωρινών διαταγών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε πως θα υπάρξει ρύθμιση «που θα επαναφέρει την προσωρινή προστασία στη λογική ότι είναι προσωρινή και όχι μόνιμη», κάτι που σημαίνει, όπως ανέφερε, πως θα επιταχυνθεί η εκδίκαση των υποθέσεων αυτών.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ