The Skelters: Η μπάντα που έκανε τη Θεσσαλονίκη να ακούει αγγλόφωνο ροκ - Karfitsa.gr
Συνεντεύξεις

The Skelters: Η μπάντα που έκανε τη Θεσσαλονίκη να ακούει αγγλόφωνο ροκ

Μια από τις κορυφαίες και αγαπημένες μπάντες της Ελλάδας, οι The Skelters έχουν κάνει εδώ και χρόνια το κοινό της Θεσσαλονίκης να ακούει αγγλόφωνο ροκ. ‘’Αυτό φαίνεται και από τις εμφανίσεις μας. Ο περισσότερος κόσμος διασκεδάζει πολύ με τις διασκευές που παίζουμε οι οποίες αποτελούνται από αγγλόφωνο ροκ κατά βάση’’, λένε σε συνέντευξη τους στην Karfitsa.

Μάλιστα, στις 26 & 27 Φεβρουαρίου για να παρουσιάσουν το πετυχημένο μουσικό αφιέρωμα στο σημαντικότερο συγκρότημα όλων των εποχών, τους Beatles, στο Lightbox at The Hub House.

Πως ήρθε η ιδέα για το Beatles Tribute;

 Άγγελος: Η ιδέα για το αφιέρωμα  στους Beatles υπήρχε πάντα στο μυαλό μας από όταν ξεκινήσαμε  να  έχουμε το συγκρότημα απλά πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2006 με την παρότρυνση του Σάββα Δομόσογλου πού είχε εκείνη την περίοδο το Ξυλουργείο του Μύλου και άλλους χώρους του Μύλου. Επειδή είχε μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο αυτό καθιερώθηκε και γινόταν από το 2006 μέχρι το 2013 στους χώρους του Μύλου και στην Μαύρη Τρύπα στην Θεσσαλονίκη αλλά και σχεδόν στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας όπως και στην Αθήνα.  Αλλά το πρώτο αφιέρωμα που κάναμε ήταν στον Elvis Presley τον Γενάρη του 2004. Ακολούθησαν και άλλα  αφιερώματα με  μεγάλη απήχηση όπως τα αφιερώματα στους U2 και στους Queen. Την Τετάρτη 26 και την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου επανερχόμαστε σε ένα νέο πολύ όμορφο χώρο το Lightbox για να κάνουμε το αφιέρωμα στο σημαντικότερο και μεγαλύτερο συγκρότημα που πέρασε ποτέ στον πλανήτη, τους Beatles. 

-Ποιοι είναι οι Skelters και πως ‘’έδεσε’’ αυτό το συγκρότημα; 

Άγγελος: Οι Skelters ουσιαστικά είναι ο Άγγελος Χαραβιτσίδης (φωνή,  φωνητικά, κιθάρα), ο Δανιήλ Χαραβιτσίδης (φωνητικά, drums, κρουστά). Δημιουργήσαμε το συγκρότημα τον Δεκέμβριο του 1996 όταν βρισκόμασταν σε παιδική ηλικία και αρχίσαμε τις πρόβες home studio στο υπόγειο του σπιτιού μας. Παίζαμε περιστασιακά σε party και σε σχολικές εκδηλώσεις και κάναμε  δύο  τηλεοπτικές εμφανίσεις στη ΕΡΤ3 το 1999 με το όνομα “Crickets”.  Από το συγκρότημα πέρασαν πολλά μέλη μέχρι να βρούμε τους καταλληλότερους.  Από τοο 2001 που μετα-ονομαστήκαμε σε The Skelters μπήκε στο συγκρότημα ο Σταύρος Αμανατίδης στην κιθάρα, φωνητικά και μπάσο, έμεινε μεχρι τον Φεβρουάριο του 2016 όπου την θέση του μετά ανέλαβε ο Κωστής Βογιατζόγλου. Στο μπάσο  βρίσκεται απο τον Δεκέμβριο του 2003 μέχρι τώρα ο Θοδωρής Νικολάου. Είναι πολύ δύσκολο να “δέσεις”  μια μπάντα τόσα πολλά χρόνια και ειδικά στην Ελλάδα, αλλά παρόλο τις δυσκολίες με κοινό παρανομαστή την αγάπη μας την καλή μουσική καταφέρνουμε και είμαστε παρών και να συνεχίζουμε .. 

-Οι Θεσσαλονικείς ακούν ροκ και μάλιστα αγγλόφωνο; 

Δανιήλ: Οι Θεσσαλονικείς ακούν αγγλόφωνο ροκ. Αυτό φαίνεται και από τις εμφανίσεις μας. Ο περισσότερος κόσμος διασκεδάζει πολύ με τις διασκευές που παίζουμε οι οποίες αποτελούνται από αγγλόφωνο ροκ κατά βάση. 

-Ποιες είναι μουσικές επιρροές σας; 

Άγγελος: Η βασική επιρροή μας και όχι μονο μουσικά ειναι οι Beatles αλλά και ξέχωρα o καθένας τους σαν solo καριέρα (John LennonPaul McCartneyGeorge Harrison). Πέρα από τους Beatles υπάρχουν και άλλες επιρροές όπως από QueenU2, Oasis, από Bruce SpringsteenAerosmithLittle RichardTom PettyBee Gees γενικότερα από τις δεκαετίες των ‘50s, ‘60s, ‘70s και ‘80s ακόμη και από την disco. Όλα αυτες οι επιρροές νομίζω μπορεί να τις ακούσετε στα τραγούδια από τα δυο album μας. 

-Πριν από κάθε Live έχετε κάποια συνήθεια που κρατάτε; 

Δανιήλ: Δεν υπάρχει κάποια συνήθεια. Το μόνο που επικρατεί είναι το απεριόριστο χιούμορ που έχουμε μεταξύ μας. Είναι βασικό το ότι έχουμε το ίδιο χιούμορ και περνάμε καλά όταν είμαστε μαζί.  

-Για ποια στιγμή της έως τώρα πορείας σας νιώθετε ευγνώμονες; 

Άγγελος: Για την εμφάνιση μας με τους ZZ TOP στην Αθήνα, για τις εκατοντάδες εμφανίσεις μας που ίσως να αγγίζουν και τις  3000.. και για την κυκλοφορία των δύο album μας “Explain To Me” και  “Revive”. 

-Επόμενα σχέδια;

Άγγελος: Στα επόμενα μας  σχέδια είναι να κάνουμε όσο το δυνατόν  περισσότερες live εμφανίσεις στον Ελλαδικό χώρο και ίσως και στο Εξωτερικό αλλά και  η δημιουργία νέων κομματιών ή κάποιου νέου τραγουδιού  που να κυκλοφορήσει σαν single μαζί με  κάποιο video.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε δωρεάν την τελευταία ηλεκτρονική έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ