Θεσσαλονικείς έπαιρναν παράνομα επίδομα πολυτέκνων για 10 χρόνια! - Karfitsa.gr
Karfitsomata Κοινωνία

Θεσσαλονικείς έπαιρναν παράνομα επίδομα πολυτέκνων για 10 χρόνια!

Με ψευδή πιστοποιητικά γεννήσεων ανύπαρκτων παιδιών…

 

xrimata

Την οικονομική ζημία που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο για περίπου μία δεκαετία κατάφεραν να τερματίσουν αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Μετά από έρευνα κατάφεραν να εξιχνιάσουν σοβαρή υπόθεση παράνομης λήψης επιδομάτων πολυτεκνίας από οικογένειες που δεν πληρούσαν τις τυπικές προϋποθέσεις.

Για την υπόθεση, ταυτοποιήθηκαν ως εγκέφαλοι του κυκλώματος δύο μεσήλικες ημεδαποί, ενώ επιπρόσθετα εξακριβώθηκαν τα στοιχεία 14 επιπλέον ατόμων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της απάτης, της υφαρπαγής και χρήσης ψευδούς βεβαίωσης, της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης και άλλων συναφών αδικημάτων.

Όπως προέκυψε από την εμβριθή αστυνομική έρευνα, μέλη επτά οικογενειών οικισμού των Διαβατών, από το έτος 2004, σύμφωνα με την καθοδήγηση και τις υποδείξεις των αρχηγικών μελών του κυκλώματος, κατάφεραν να υφαρπάξουν ψευδή πιστοποιητικά γεννήσεων ανύπαρκτων τέκνων, έχοντας προηγουμένως καταθέσει ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις σε διάφορα ληξιαρχεία της χώρας.

Τα υφαρπαχθέντα πιστοποιητικά γεννήσεων, κατέθεσαν οι εμπλεκόμενοι στη συνέχεια σε Ασφαλιστικό Φορέα, απ΄όπου λάμβαναν επιδόματα πολυτεκνίας, τα οποία δεν δικαιούνταν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στην τελευταία δεκαετία (2004-2014), δηλώθηκαν από τα μέλη της σπείρας στις Αρμόδιες Αρχές συνολικά (16) ανύπαρκτα παιδιά, ήτοι δύο ή ακόμη και τρία από κάθε εμπλεκόμενη οικογένεια, γεγονός που αποτιμάται οικονομικά σε ζημία ύψους 200.000 ευρώ που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο από χορήγηση επιδομάτων πολυτεκνίας σε μη δικαιούχους.

Η δικογραφία υπεβλήθη στον κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και διαλεύκανση παρόμοιων υποθέσεων.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ