Θεσσαλονίκη: «Καμπάνα» σε ιερέα για εξαπάτηση ανέργων - Karfitsa.gr
Slider Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: «Καμπάνα» σε ιερέα για εξαπάτηση ανέργων

Ιερέας καταδικάστηκε για μια εκ των δεκάδων απατών που κατηγορήθηκε ότι διέπραξε εν μέσω οικονομικής κρίσης σε βάρος ανέργων στη Θεσσαλονίκη. Είχε συλληφθεί επειδή εισέπραττε προκαταβολές για δήθεν έξοδα ταξιδιού στη Γερμανία, όπου υποσχόταν ψευδώς ότι είχε διασφαλίσει εργασία στους ανέργους θύματα. Ο ιερέας καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε 15 μήνες φυλάκιση για μία περίπτωση απάτης, καθώς για όλες τις άλλες δεν υποβλήθηκε έγκληση από τους  παθόντες και απηλλάγη με το νέο κώδικα.

Ο Ιερέας είχε συλληφθεί στα μέσα Μαρτίου του 2014  κατηγορούμενος ότι έστησε κομπίνα εξαπατώντας δεκάδες ανέργους σε όλη την Ελλάδα, στους οποίους υποσχόταν θέσεις εργασίας σε Ελλάδα και εξωτερικό, εισέπραττε χρήματα, χωρίς κανείς τους να βρει δουλειά. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως ο ιερέας ακόμη και όταν ήταν κοσμικός, κατηγορήθηκε για παρόμοια απάτη και μάλιστα είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Η πρωτοφανής απάτη στήθηκε βασισμένη στην εκμετάλλευση της αγωνίας δεκάδων ανθρώπων να βρουν δουλειά, πληρώνοντας μάλιστα με όσες οικονομίες είχαν μεσούσης της οικονομικής κρίσης. Η υπόθεση αποκαλύφτηκε όταν 32χρονος, στο όνομα του οποίου είχε ιδρυθεί η μία επιχείρηση «ευρέσεως εργασίας» του ιερέα, αντιλήφτηκε ότι χρησιμοποιήθηκε σαν «αχυράνθρωπος», έκανε αμέσως διακοπή από την Εφορία καταγγέλλοντας όσα συνέβησαν στο τμήμα προστασίας περιουσιακών δικαιωμάτων της ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία ο 36χρονος ιερέας, ο οποίος λειτουργούσε σε ενορία του Λαγκαδά αλλά πλέον βρίσκεται στην Πελοπόννησο, χρόνια πριν χειροτονηθεί, ίδρυσε εταιρία με αντικείμενο «υπηρεσίες γραφείων εύρεσης απασχόλησης», με έδρα την Καβάλα, απ’ όπου κατάγεται και υποκατάστημα τη Θεσσαλονίκη. Με το πρόσχημα εύρεσης εργασίας σε ανέργους κατηγορήθηκε ότι εξαπάτησε 49 άτομα και μέχρι τον Μάρτιο του 2013 φέρεται ότι εισέπραξε απ’ αυτούς το ποσό των περίπου 36.000 ευρώ. Αντιλαμβανόμενος όμως ότι η απάτη έγινε γνωστή και πως η δραστηριότητα των γραφείων ευρέσεως εργασίας απαιτούσε άλλες προϋποθέσεις που η εταιρία του παραβίαζε, ίδρυσε άλλη εταιρία με έδρα τη Θεσσαλονίκη και αντικείμενο «υπηρεσίες παροχής συμβουλών σε θέματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού». Σύμφωνα με το κατηγορητήριο όμως λειτουργούσε πάλι σαν γραφείο ευρέσεως εργασίας εξαπατώντας ανέργους, τους οποίους προσέγγιζε με αγγελίες στο διαδίκτυο.

Συγκατηγορούμενός του ήταν και ένας 51χρονος, ο οποίος καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό ότι είχε βασικό ρόλο στην απάτη. Ο τελευταίος όμως απηλλάγη των κατηγοριών καθώς τα θύματα της απάτης δεν είχαν υποβάλει έγκληση και με το νέο ποινικό κώδικα έπαυσε η δίωξη εναντίον του. Για τη μία και μοναδική απάτη που υποβλήθηκε μήνυση και για την οποία καταδικάστηκε ο ιερέας δεν επιβεβαιώθηκε η εμπλοκή του 51χρονου και έτσι αθωώθηκε.

Κ.Κ.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

 

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ