Διαδικτυακό Κοινωνικό Φροντιστήριο για τους μαθητές της Θεσσαλονικης

Συνεχίζονται, για όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, οι εγγραφές για το Διαδικτυακό Κοινωνικό Φροντιστήριο, το οποίο λειτουργεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης με χορηγό εταιρία τον εκπαιδευτικό οργανισμό «ΑΡΝΟΣ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΠΕ». Το πρόγραμμα απευθύνεται στους μαθητές οι γονείς των οποίων είναι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι οι εξής:
1. Φροντιστηριακό e-μάθημα Γυμνασίου. Περιλαμβάνει με έναν κωδικό χρήσης διδασκαλία για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου, 9.000 μαθημάτων σε βίντεο (θεωρία-μεθοδολογία-λυμένες ασκήσεις), τεστ αξιολόγησης και διαγωνίσματα on-line καθώς και λύσεις των ασκήσεων σε όλα τα μαθήματα των σχολικών βιβλίων.
2. Φροντιστηριακό e-μάθημα Λυκείου. Περιλαμβάνει με έναν κωδικό χρήσης διδασκαλία για όλες τις τάξεις του Λυκείου, 10.000 μαθημάτων σε βίντεο (θεωρία-μεθοδολογία-λυμένες ασκήσεις), τεστ αξιολόγησης και διαγωνίσματα on-line και λύσεις θεμάτων εξετάσεων και Πανελλαδικών.
3. Γνωστοποίηση δωρεάν πρόσβασης στο πρόγραμμα e-δημοτικό, Οικουμενικό σχολείο ΑΘΗΝΑ. Το e-δημοτικό Οικουμενικό σχολείο ΑΘΗΝΑ παρέχεται εντελώς δωρεάν σε κάθε χρήστη της ιστοσελίδας της χορηγού www.arnos.gr, που περιλαμβάνει διδασκαλία πλέον των 10.000 μαθημάτων τις δραστηριότητες, τις εργασίες και όλες τις ασκήσεις των σχολικών βιβλίων.
4. Πρόσβαση των προγραμμάτων του ΑΡΝΟΣ ΕΠΕ από τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες. Το πρόγραμμα «Διαδικτυακό Κοινωνικό Φροντιστήριο» θα προσφέρεται και σε όλες τις Βιβλιοθήκες του Δήμου για την εξυπηρέτηση των αναγνωστών μαθητών Γυμνασίου – Λυκείου και των γονέων τους που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο από το σπίτι τους. Επίσης στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στο Πρόγραμμα Εκπαιδευτικών Παροχών του ΑΡΝΟΣ ΕΠΕ για την εξυπηρέτηση φοιτητών Α.Π.Θ. αλλά και συνολικά της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων και των φοιτητών του Ε.Α.Π, καθώς και του ευρύτερου ακαδημαϊκού κοινού.
5. Δωρεάν πρόσβαση χωρίς καμία επιβάρυνση στους εθελοντές -καθηγητές των Δημοτικών Κέντρων Ενισχυτικής Διδασκαλίας, στην νέα πλατφόρμα teachers.arnos.gr, για να εκπαιδευτούν και να γνωρίσουν τις δυνατότητες της online εκπαίδευσης και να δημιουργήσουν το δικό τους εκπαιδευτικό υλικό.
Η αίτηση κατατίθεται μόνο ηλεκτρονικά σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.