, Σάββατο
20 Απριλίου 2024

search icon search icon

Στις 6/12 θα συνεχιστεί η δίκη για την «Παγία» του δήμου Θεσσαλονίκης

φωτο αρχείου

Με την εξέταση του νυν δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη,  ξεκίνησε και τελείωσε η πρώτη ημέρα της δίκης για το ταμείο της λεγόμενης «Παγίας Προκαταβολής» του κεντρικού δήμου, τη δεύτερη υπόθεση κακοδιαχείρισης -μετά την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ- που βαραίνει τη διοίκηση του τέως δημάρχου, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.
Για «βαριά αμέλεια» των εμπλεκόμενων προσώπων στη διαχείριση της «Παγίας» μίλησε ο κ. Μπουτάρης, σχολιάζοντας το γεγονός ότι «λείπουν 1.700 τιμολόγια», συνδεόμενα με έκτακτες μικρο-δαπάνες που καλύφθηκαν από το συγκεκριμένο ταμείο. «Αμέλεια στη διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων δεν νοείται», είπε ο ίδιος, κατά το δεύτερο κομμάτι της μαραθώνιας εξέτασής του, η οποία θα συνεχιστεί στις 6 Δεκεμβρίου, με τις ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης. Επανέλαβε δε, ότι «ο δήμαρχος φέρει ευθύνη για όλα», καθώς «είναι υποχρεωμένος να ενεργήσει διαδικασίες ελέγχου».
Νωρίτερα, συνήγοροι υπεράσπισης είχαν ζητήσει να μην εξεταστεί ο σημερινός δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επειδή δεν είχε καταθέσει κατά την προδικασία, αλλά κι επειδή παρίσταται ως πολιτικώς ενάγων για λογαριασμό του δήμου Θεσσαλονίκης. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου διεξάγεται η δίκη, ύστερα από διακοπή απέρριψε το συγκεκριμένο αίτημα κι έτσι η κατάθεση του κ. Μπουτάρη συνεχίστηκε κανονικά.
πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.