, Κυριακή
16 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων στο οικογενειακό περιβάλλον της 10χρονης

Του Κώστα Καντούρη
 
Έρευνα στο περιβάλλον της οικογένειας της 10χρονης, η εξαφάνιση της οποίας την περασμένη Πέμπτη είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, ξεκίνησε η Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα πρώτα ευρήματα από την εξέταση της μικρής τόσο από παιδοψυχολόγους όσο και από γιατρούς στο νοσοκομείο όπου βρίσκεται, ήταν αυτά που προκάλεσαν την έρευνα της Εισαγγελίας.
Συγκεκριμένα θα εξεταστεί το οικογενειακό περιβάλλον, θα συγκεντρωθούν μαρτυρίες και από το σχολείο, για να σχηματιστεί πλήρης εικόνα σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε η 10χρονη. Τη διενέργεια τέτοιας έρευνας έχει ζητήσει και το «Χαμόγελο του Παιδιού», όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρός του Κώστας Γιαννόπουλος, ωστόσο τέτοια αναφορά δεν είχε φτάσει μέχρι σήμερα το μεσημέρι στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης. Ο κ. Γιαννόπουλος στις δηλώσεις του είχε μιλήσει για τηλεφωνήματα στην ευρωπαϊκή γραμμή ενημέρωσης, όπως και μαρτυρίες γειτόνων, «τα οποία έχουν μεταφερθεί στην αστυνομία», όπως ακριβώς είπε.
Την ίδια ώρα συνεχίζεται η έρευνα για τη λύση του μυστηρίου της εξαφάνισης της 10χρονης, που έμεινε επί 44 ώρες εκτός του σπιτιού της, μέχρι να εμφανιστεί μόνη της σε βενζινάδικο της Καλαμαριάς το πρωί του Σαββάτου. Η ασφάλεια έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στο πρόσωπο μίας γυναίκας που φαίνεται σε εικόνες κλειστού κυκλώματος να βρίσκεται κοντά στην 10χρονη όταν αυτή απομακρύνθηκε από το σχολείο της, ενώ εξετάζεται και η εμπλοκή ενός άντρα. Θεωρείται ότι η γυναίκα αυτή προέρχεται από το φιλικό περιβάλλον της οικογένειας. Το παιδί φαίνεται να έχει αναγνωρίσει τη γυναίκα, λέγοντας πως έμεινε στο σπίτι της, ενώ εξετάζεται κάθε λεπτομέρεια που έχει περιγράψει για τις συνθήκες κράτησής της.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.