, Κυριακή
29 Ιανουαρίου 2023

Ανοιξιάτικο «ραντεβού» με τον πολιτισμό στον δήμο Νεάπολης Συκεών

Πάνω από 50 πολιτιστικά γεγονότα σε τέσσερις μήνες, με μουσική, χορό, θέατρο, εικαστικά, και πρωταγωνιστές τους μαθητές όλων των σχολικών μονάδων του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ξεκινούν στη μεγάλη «Γιορτή Παιδείας και Πολιτισμού» του δήμου Νεάπολης-Συκεών και της ΚΕΥΝΣ,

Το συγκεκριμένο ανοιξιάτικο ραντεβού σηκώνει αυλαία μεθαύριο, Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 19  Ιουνίου 2019.

Με πείσμα, ενθουσιασμό, αξιοθαύμαστη επιμονή και υπομονή, όλους τους προηγούμενους μήνες τα παιδιά προετοιμάστηκαν για τις παραστάσεις που είχαν επιλέξει, υπό την καθοδήγηση και τη βοήθεια εκπαιδευτικών.

Από θεατρικές παραστάσεις μέχρι παραστάσεις Καραγκιόζη, και από εκθέσεις εικαστικών μέχρι αναβίωση εθίμων και εκθέσεις φωτογραφίας, η ενασχόληση των μαθητών με όλο αυτό το μαγευτικό ταξίδι της δημιουργίας ενός πολιτιστικού γεγονότος, έδωσε «φτερά» στην καλλιτεχνική τους έκφραση και ενίσχυσε την πολιτιστική τους μόρφωση.

Το πρόγραμμα ανοίγει μεθαύριο, Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, η θεατρική ομάδα των 3ου και 6ου Δημοτικών Σχολείων Συκεών με το έργο «Αγαπημένο μου ρομπότ» της Φρ.Σταθάτου, που θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Συκεών (7:30 μ.μ.), για να ακολουθήσει την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 21 Μαρτίου, η θεατρική ομάδα του 8ου Δημ. Σχολείου Συκεών με το έργο «Ο ζωντανός υπολογιστής» του Θ.Μενεξέ.