, Σάββατο
22 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Αρνητικές στον κορονοϊό οι πρώτες εξετάσεις εργαζόμενων του Δ. Καλαμαριάς

Αρνητικές στον κορονοϊό ήταν όλες οι προληπτικές εξετάσεις που έγιναν από ειδικό συνεργείο του ΕΟΔΥ, σε εργαζόμενους του Δήμου Καλαμαριάς στις 20 Μαΐου 2020, ύστερα από πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των Δύο Φύλων.
Κινητή μονάδα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων περιορισμού της επιδημίας του κορονοϊού, είχε έρθει στο Β΄ΚΑΠΗ Κηφισιάς και πραγματοποίησε λήψη δειγμάτων τεστ θετικότητας στον κορωνοϊό, στους πρώτους 80 εργαζόμενους στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίοι εκτίθενται σε συχνή επαφή με ευπαθείς ομάδες που χρήζουν φροντίδας και βοήθειας.
Σήμερα Τετάρτη 3 Απριλίου, στον ίδιο και πάλι χώρο, για δεύτερη φορά κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, έλαβε δείγματα από 100 άτομα, εργαζόμενοι στην Διεύθυνση Καθαριότητας, σε Οικονομικές και Διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου αλλά και από τους νέους γιατρούς που έχουν προσληφθεί και θα ξεκινήσουν άμεσα να παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες σε κοινωνικές δομές του Δήμου.
Οι προληπτικοί αυτοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ θα συνεχιστούν στην Καλαμαριά, έως ότου υποβληθούν σε τεστ όλοι οι εργαζόμενοι στο Δήμο.
“Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των προληπτικών εξετάσεων αποδεικνύουν, ότι η Δημοτική Αρχή Καλαμαριάς, έλαβε έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, τα οποία σε συνδυασμό με την υπευθυνότητα των εργαζομένων, έχει σαν αποτέλεσμα την προστασία από τον κορωνοϊό, τόσο των ίδιων και των οικογενειών τους, όσο και των πολιτών που προσήλθαν στις υπηρεσίες του Δήμου, όλο αυτό το διάστημα”, τονίζει στην ανακοίνωσή του ο δήμος Καλαμαριάς.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.