, Κυριακή
26 Μαρτίου 2023

Γ. Μυλόπουλος: Μέχρι τέλος της άνοιξης ξεκινούν τα δοκιμαστικά δρομολόγια του Μετρό

Μέχρι το τέλος της άνοιξης θα ξεκινήσουν τα πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια του Μετρό Θεσσαλονίκης. Αυτό υποστήριξε σήμερα σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννης Μυλόπουλος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, Πρακτορείο 104,9 FΜ, ο κ. Μυλόπουλος χαρακτήρισε το 2019 «χρονιά Μετρό» για τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον ίδιο, η πόλη βρίσκεται σε ένα στάδιο μεγάλης αλλαγής, καθώς τον Μάρτιο θα καταφτάσουν οι συρμοί στο αμαξοστάσιο και προς το τέλος της άνοιξης θα ξεκινήσουν τα πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια.

Παράλληλα, όπως είπε, εντός του τρέχοντος έτους ξεκινούν οι πρόδρομες εργασίες για τη γραμμή της δυτικής Θεσσαλονίκης, ενώ προχωρά ο σχεδιασμός για τη σύνδεση της πόλης με το αεροδρόμιο Μακεδονία.

Ο κ. Μυλόπουλος διευκρίνισε ακόμα πως στις αρχές Φεβρουαρίου θα απομακρυνθούν οι λαμαρίνες του Μετρό από την Πλατεία Δημοκρατίας, στο ύψος Βαρδαρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς η κυκλοφορία για τα αυτοκίνητα και τους πεζούς. Σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι το τελευταίο εργοτάξιο από το οποίο απομακρύνονται οι λαμαρίνες, εκτός από την περιοχή Αγίας Σοφίας και Βενιζέλου, που είναι υπό κατασκευή».

Ερωτηθείς για το αν οι εκλογές οι εκλογές μπορεί να επηρεάσουν την πορεία του έργου, ο κ. Μυλόπουλος απάντησε: «Όχι, δεν θα επηρεάσουν. Όχι γιατί πιστεύω πως δεν θα αλλάξει η κυβέρνηση, αλλά γιατί όποια κυβέρνηση και να έρθει το έργο έχει μπει πια στις ράγες. Η χρηματοδότηση είναι δεδομένη, τα προβλήματα έχουν λυθεί, τα διλήμματα και οι εκκρεμότητες έχουν αντιμετωπιστεί από το 2016 έως σήμερα. Ο μόνος αντίπαλος του έργου είναι ο χρόνος. Το λέω και το υπογράφω. Οποιαδήποτε κυβέρνηση κι αν έρθει είναι υποχρεωμένη να ολοκληρώσει το έργο στο τακτό χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί».