, Παρασκευή
31 Μαρτίου 2023

Γ. Ορφανός: «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον και το μέλλον είναι γυναίκα»

Στη σημαντική θέση που κατέχει η γυναίκα στη σύγχρονη κοινωνία αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανός, σε εκδήλωση που διοργάνωσε με τη σύζυγο του Μερόπη σε γνωστό ξενοδοχείο της  Θεσσαλονίκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας:

«Κάποτε είπε ένας πως όταν μιλήσεις σε κάποιον άνδρα τότε δημιουργείς έναν άνδρα. Όταν μιλήσεις σε μια γυναίκα τότε δημιουργείς μια γενιά. Είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε τη γυναίκα. Εγώ, βέβαια, πιστεύω ότι πρέπει να τη γιορτάζουμε όλον τον χρόνο. Ο συνδυασμός μας που έχει την ονομασία “η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον” συμπληρώνεται ότι το μέλλον είναι η γυναίκα. Στη δική μας πρόταση η γυναίκα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο».

Ο κ. Ορφανός επανέλαβε τη δημιουργία μουσείου αφιερωμένο στον Μέγα Αλέξανδρο και τόνισε ότι “η Θεσσαλονίκη πάνω απο 2.500 χρόνια δημιουργεί πολιτισμό και μεταφέρει αυτόν τον πολιτισμό σε όλον τον πλανήτη”.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν γυναίκες όλων των ηλικιών ανάμεσά τους ήταν και η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, η οποία έστειλε το δικό της μήνυμα για τη γυναίκα και τη θέση της.

«Ίσως θα έπρεπε όλες οι γυναίκες να διαβάσουμε το βιβλίο Περί Έρωτος Φύση, όπου δείχνει για ποιο λόγο και πως να μεγαλώσεις έναν άνδρα. Ίσως αν το είχαμε αυτό στο μυαλό μας να μην είχαμε κακοποιημένες γυναίκες», τόνισε μεταξύ άλλων η κ Πατουλίδου.

Τις κεντρικές ομιλήτριες παρουσίασε η οικοδέσποινα, Μερόπη Ορφανού. Την εκδήλωση πλαισίωσαν υποψήφιες δημοτικοί σύμβουλοι με την παράταξη του Γιώργου Ορφανού «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», οι οποίες μοιράστηκαν με το κοινό αποφθέγματα μεγάλων γυναικών.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μίλησαν τέσσερις διακεκριμένες γυναίκες. Η Βίκυ Ζαχαριάδου Καματάκη, Αντιπρόεδρος MLS Innovation Inc, η Εύα Χαντάβα, Επαγγελματίας Αθλήτρια Πετοσφαίρισης, η Κατερίνα Χατζημελετίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εμβρυολογίας- Γενετικής Α.Π.Θ. και η Σίσσυ Χρηστίδου, Δημοσιογράφος και Παρουσιάστρια του Open.

O Γιώργος Ορφανός  ανέφερε ως κύριο σύνθημά του συνδυασμού του τη φράση «Το είπαμε θα το κάνουμε».

Ρεπορτάζ: Δέσποινα Κρητικού

 

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν μόλοι οι υποψήφιοι του Γιώργου Ορφανού.