21:33, Τετάρτη
06 Ιουλίου 2022

Δέκα χρόνια η πρώτη «καμπάνα» στον Ατανάσοφ

Κάθειρξη 10 ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης στην πρώτη από τις πέντε υποθέσεις που εκκρεμούν σε βάρος του Βούλγαρου μεγαλεμπόρου ναρκωτικών Ογκνιάν Ατανάσοφ, ο οποίος παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές 21χρόνια μετά την απόδρασή του.

Σήμερα ο 56χρονος κρίθηκε ένοχος για πώληση ναρκωτικών ουσιών με τις επιβαρυντικές περιστάσεις των διατάξεων που ίσχυαν την περίοδο εκείνη, δηλαδή τον Μάρτιο του 1999 όταν συνελήφθη Έλληνας στα σύνορα με τη Βουλγαρία και στην κατοχή του βρέθηκε ποσότητα 62,5 γραμμαρίων ηρωίνης. Ο Έλληνας που έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών χρόνων είχε υποδείξει στους αστυνομικούς τον Ατανάσοφ ως προμηθευτή του.

Ο Ατανάσοφ όταν ρωτήθηκε από το δικαστήριο αρνήθηκε ότι έχει πουλήσει ναρκωτικά στον οποιονδήποτε, όμως διαρκώς έλεγε ότι δεν θυμάμαι τι συνέβαινε και πως είναι άρρωστος επειδή είχε πρόβλημα με το κεφάλι του. Σε λίγες ημέρες ακολουθεί το επόμενο δικαστήριο με κατηγορούμενο τον ίδιο για πώληση ναρκωτικών που φέρεται ότι έκανε την ίδια περίοδο.

K.K.