, Τρίτη
18 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Δήμος Θεσσαλονίκης: Κατεδαφίσεις κτιρίων για τη διάνοιξη της Αγίου Δημητρίου

Ξεκίνησαν σήμερα στις 9 το πρωί οι κατεδαφίσεις για τη διάνοιξη της Αγίου Δημητρίου στην είσοδο της Τριανδρίας και συγκεκριμένα στην συμβολή των οδών Αγ. Δημητρίου και Κατσιμίδη, παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα.
«Από τον Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι σήμερα προχωρήσαμε με express διαδικασίες τις απαλλοτριώσεις, τις αποζημιώσεις, το κόψιμο των συνδέσεων της ΔΕΔΔΗΕ και έτσι σήμερα ξεκινάμε και μέσα στο 2020 θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη της διάνοιξης», ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.
Μέσα στο 2020-21 θα γίνει η δημοπράτηση του έργου. «Ένα τόσο σημαντικό κυκλοφοριακό έργο που συνδέει την Αγίου Δημητρίου σε αυτό το σημείο μεταξύ Τριανδρίας και Τούμπας θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2021», υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας.
«Επιτέλους θα έχουμε μια σύνδεση της Τούμπας και της Τριανδρίας, μια επέκταση της Αγίου Δημητρίου μέχρι την Λαμπράκη, με απώτερο στόχο να την επεκτείνουμε μέχρι την Μαραθώνος πιο κάτω. Αυτό θα δώσει μια πνοή, μια γρήγορη διέξοδο σε όλη την Ανατολική Θεσσαλονίκη και μια γρήγορη αδιέξοδο προς την περιφερειακή οδό», τόνισε από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μάκης Κυριζίδης.
Όπως τόνισε ο κ. Κυριζίδης, τους επόμενους μήνες θα γίνουν και άλλες διανοίξεις οδών.
Συνολικά 1, 5 εκατομμύριο δόθηκε στους 11 ιδιοκτήτες των κτηρίων που θα κατεδαφιστούν, όπως όρισαν οι δικαστικές αποφάσεις. Σταδιακά θα κατεδαφιστούν πέντε κτίρια για την διάνοιξη της Αγίου Δημητρίου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.