, Κυριακή
04 Δεκεμβρίου 2022

ΔΕΘ: Γερμανία η τιμώμενη χώρα το 2020

Τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 2020 θα είναι η Γερμανία. Αυτό αποκάλυψε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις που έκανε έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τη καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

Όπως ανέφερε στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός, οι σχέσεις Ελλάδας – Γερμανίας δοκιμάστηκαν σκληρά στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, τα πράγματα έχουν πλέον αλλάξει. «Υπήρξαν δύσκολες στιγμές, που με πολλή προσπάθεια καταφέραμε να αφήσουμε πίσω μας. Καταφέραμε να αφήσουμε πίσω μας τα στερεότυπα του κακού Γερμανού και του τεμπέλη Έλληνα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Έχουμε το θάρρος να λέμε “όχι” στις φωνές της μισαλλοδοξίας που επιχειρούν να παίξουν ρόλο και στο μέλλον της Ευρώπης».

Στο πλαίσιο της νέας εποχής που σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα ανατέλλει στις ελληνογερμανικές σχέσεις, ο ίδιος και η καγκελάριος Μέρκελ συμφώνησαν να είναι η Γερμανία η τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο του 2020.