16:12, Σάββατο
29 Ιανουαρίου 2022

Δ. Παύλου Μελά: Κατασκευή συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο της Ευκαρπίας

Εργασίες για την κατασκευή συνθετικού χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς, ιταλικής, προϋπολογισμού 410.300,00€ ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη, στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Δημοτικής Ενότητας Ευκαρπίας του Δήμου Παύλου Μελά.
Μια θετική εξέλιξη για τις αθλητικές υποδομές της περιοχής, λίγες μόλις ημέρες μετά τα εγκαίνια του νέου Γυμναστηρίου- Αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο σχολικό συγκρότημα του 1ου Γυμνασίου και του Λυκείου Ευκαρπίας, που πραγματοποιήθηκαν στις 9 Απριλίου 2019 από το Δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη.
Το γήπεδο ποδοσφαίρου της Ευκαρπίας φιλοξενεί προπονήσεις και αγώνες πρωταθλημάτων ανδρικών ομάδων αλλά και τμημάτων υποδομών της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας (ΕΠΣΜ) και δεν έγιναν συνολικές παρεμβάσεις στον αγωνιστικό χώρο εδώ και πολλά χρόνια με αποτέλεσμα λόγω της υψηλής καταπόνησης του φυσικού χλοοτάπητα, να παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα.
Στόχος αυτού του δημοτικού έργου είναι η βελτίωση των συνθηκών άθλησης στο γήπεδο, με την κατασκευή συνθετικού χλοοτάπητα με ύψος πέλους 60 mm και πιστοποιητικά που καθιστούν τη χημική σύνθεσή του μη επιβλαβή για τους αθλούμενους.
Το έργο θα ολοκληρωθεί στις αρχές του καλοκαιριού και έτσι με την έναρξη της νέας περιόδου, ο αγωνιστικός χώρος θα είναι «χαλί» και σε ετοιμότητα για να φιλοξενήσει δραστηριότητες της Νίκης Ευκαρπίας.