Δ. Παύλου Μελά: Νέος κύκλος μαθημάτων για την ιστορία του ποντιακού ελληνισμού

Με αφορμή τα 100 χρόνια συμπληρώνονται από τη Γενοκτονία των Ποντίων και το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης αφιερώνει το νέο κύκλο μαθημάτων του Λαϊκού Πανεπιστημίου Δήμου Παύλου Μελά, 12, 19, 26 Μαρτίου 2019, στην ιστορία του ποντιακού ελληνισμού με τίτλο «Μνήμη μου σε λένε Πόντο».

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού Ιωσήφ Αράπογλου σας προσκαλούν στην έναρξη των διαλέξεων Ιστορίας την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019 και ώρα 19.00 στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» με τη διάλεξη του επιστημονικού υπεύθυνου αυτού του κύκλου, Ομότιμου Καθηγητή Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Κωνσταντίνου Φωτιάδη με θέμα «Έτον Γενοκτονία; Ρωτώ κυρίες και κύριοι, εσείς τι λέτε; ».

Τα μαθήματα θα γίνονται ώρα 7.00 μ.μ. Τα μαθήματα αφορούν όλους τους ενήλικες, η εγγραφή και η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι δωρεάν, μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων θα ακολουθεί διάλογος με τη μορφή ερωτοαπαντήσεων, ενώ στο τέλος όλων των παρουσιάσεων θα χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.

Το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης διοργανώνει για τέταρτη φορά κύκλο διαλέξεων την τελευταία διετία και αναμένεται να ανταποκριθεί και πάλι στις υψηλές απαιτήσεις ενός καταξιωμένου θεσμού που στην υπόλοιπη Ευρώπη και αλλού, υπάρχει ήδη από τον 19ο αιώνα, αναβαθμιζόμενος συνεχώς.