, Τετάρτη
30 Νοεμβρίου 2022

Επεισόδια και τραυματισμοί στη διάρκεια διαμαρτυρίας προσφύγων στα Διαβατά

Επεισόδια εκτυλίχτηκαν σήμερα, Δευτέρα, στη διάρκεια διαμαρτυρίας προσφύγων έξω από τη δομή φιλοξενίας στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης.

Περίπου 40 – 50 πρόσφυγες είχαν αποκλείσει τη Συμμαχική Οδό και διαμαρτύρονταν για τη θέρμανση και τις εν γένει συνθήκες διαβίωσης στη δομή φιλοξενίας. Σύμφωνα με πληροφορίες της Karfitsa, επρόκειτο για πρόσφυγες που διαμένουν σε σκηνές. Στη διάρκεια της διαμαρτυρίας, άρχισαν να καίνε λάστιχα, ενώ απέρριψαν και τις προτάσεις που τους έκαναν οι αρμόδιοι για τη λειτουργία της δομής φιλοξενίας, οι οποίοι προσπάθησαν να βρουν μια λύση.

Στη συνέχεια, ορισμένοι από τους πρόσφυγες συνεπλάκησαν με τον οδηγό ενός φορτηγού, ο οποίος επιχείρησε να παραβιάσει το μπλόκο που είχαν στήσει και να περάσει από το δρόμο. Στη διάρκεια της έντασης που επικράτησε, πρόσφυγες πέταξαν πέτρες και έσπασαν το παρμπρίζ του οχήματος. Ο οδηγός κατέβηκε και ήρθε στα χέρια με ορισμένους από τους διαμαρτυρόμενους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί τόσο ο ίδιος, όσο και τουλάχιστον ένας από τους πρόσφυγες.

Στη συνέχει επενέβη η αστυνομία που είχε σπεύσει στο σημείο και απομάκρυνε τους πρόσφυγες, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε τουλάχιστον μια προσαγωγή.