, Σάββατο
22 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Ευχαριστήρια επιστολή Ζέρβα στον Σωτήρη Τσιόρδα

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον καθηγητή παθολογίας- λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Σωτήρη Τσιόδρα, για την προσφορά του κατά την πρώτη φάση αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης που επέφερε η εμφάνιση του νέου κορονοϊού, απέστειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.
«Υπό την επιστημονική σας σκέπη και τις σαφείς οδηγίες σας, η Ελλάδα κατάφερε να εξέλθει από μία ιδιαίτερα και κρίσιμη φάση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Ζέρβας, στην οποία προσθέτει: «Αποδείξατε, ως επικεφαλής επιστημονικής ομάδας ότι η χώρα μας μπορεί με τρόπο ικανοποιητικό να ανταποκριθεί σε μείζονες προκλήσεις της σύγχρονης εποχής καθώς δεν στερείται επιστημονικού προσωπικού και δεν υπολείπεται έναντι άλλων ανεπτυγμένων κρατών».
Ο κ. Ζέρβας αναφέρει πως στο πρόσωπο του κ. Τσιόδρα τιμάται το σύνολο του επιστημονικού και ιατρικού κόσμου και πως η ετοιμότητα και η καθοδήγηση, σε συνδυασμό με την ανταπόκριση των υγειονομικών αρχών και υπηρεσιών, συνετέλεσαν στον περιορισμό της πανδημίας και στη Θεσσαλονίκη, όπου και καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού.
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής
Αξιότιμε κ. Τσιόδρα
Δεχθείτε τις θερμές ευχαριστίες εμού και του Δήμου Θεσσαλονίκης για την προσφορά σας κατά την πρώτη φάση αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης που επέφερε η εμφάνιση του νέου κορωνοϊού. Υπό την επιστημονική σας σκέπη και τις σαφείς οδηγίες σας, η Ελλάδα κατάφερε να εξέλθει από μία ιδιαίτερα επικίνδυνη και κρίσιμη φάση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.
Η παρουσία σας, η καθημερινή ενημέρωση που παρείχατε καθώς και ο λόγος σας αποτελεί σημείο αναφοράς και δικαίως αναγνωρίζεται και μνημονεύεται από όλους τους Έλληνες. Αποδείξατε, ως επικεφαλής επιστημονικής ομάδας ότι η χώρα μας μπορεί με τρόπο ικανοποιητικό να ανταποκριθεί σε μείζονες προκλήσεις της σύγχρονης εποχής καθώς δεν στερείται επιστημονικού προσωπικού και δεν υπολείπεται έναντι άλλων ανεπτυγμένων κρατών. Καταφέραμε δε, όλοι μαζί, να προασπίσουμε τη δημόσια υγεία και να δώσουμε περιεχόμενο σε έννοιες όπως αλληλεγγύη και πρόνοια με ενσυναίσθηση και ρεαλισμό.
Στο πρόσωπό σας τιμούμε και ευχαριστούμε το σύνολο του επιστημονικού και ιατρικού κόσμου που έδωσε αυτή τη μάχη δίπλα στην Ελληνική κοινωνία. Η ετοιμότητα και η καθοδήγηση σε συνδυασμό με την ανταπόκριση των υγειονομικών αρχών και υπηρεσιών της Πολιτείας, συντέλεσε καθοριστικά στον περιορισμό της πανδημίας και στη δική μας πόλη, τη Θεσσαλονίκη, όπου και καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα και ακολούθως ελάχιστα άλλα , όπως και απώλειες ζωών.
Με μία νέα εθνική συλλογική αυτοπεποίθηση μπορούμε σήμερα να σχεδιάζουμε το μέλλον, γνωρίζοντας πως εάν παραστεί εκ νέου ανάγκη, μπορούμε να βασιστούμε σε δικές υπηρεσίες.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.