, Σάββατο
01 Απριλίου 2023

Ε. Χατζηγεωργίου: Η συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι βαρίδιο

Αισιόδοξη ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα ωφελήσει την περιοχή της Θεσσαλονίκης και τη Μακεδονίας γενικότερα, εμφανίστηκε η υφυπουργός (Εσωτερικών) Μακεδονίας – Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου, σε συνάντηση που είχε σήμερα με δημοσιογράφους. «Ο κόσμος έχει την ευαισθησία αλλά θα κατανοήσει ότι είναι επωφελής η Συμφωνία. Αλλά θέλει χρόνο να το καταλάβει, να κατανοήσει ότι δεν έχει να κάνει με ξεπούλημα της Μακεδονίας, της Ιστορίας, της ψυχής μας», είπε ακριβώς η υφυπουργός.

Τόνισε ότι η Συμφωνία «δεν είναι βαρίδιο. Εγώ είμαι περήφανη για τη Συμφωνία», ενώ ανέφερε πως στην περιοχή ανοίγονται δυνατότητες «τεραστίων διαστάσεων». «Η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία υπάρχει δυνατότητα να γίνουν κόμβος ανάπτυξης», ανέφερε. Η κυρία Χατζηγεωργίου θα συμμετάσχει σε συναντήσεις που θα γίνουν το προσεχές διάστημα σε Βουλγαρία, Σερβία και Ρουμανία, ενώ όπως είπε το ίδιο θα γίνει και στα Σκόπια, τα οποία πάντως πρώτα θα επισκεφτεί η υφυπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου, για να εξεταστούν οι δύο νέες συνοριακές συνδέσεις με το γειτονικό κράτος. Προηγουμένως ανέφερε ότι στις αρχές Απριλίου θα γίνει στη Θεσσαλονίκη το 1ο Διαβαλκανικό φόρουμ επιχειρηματικότητας και υποδομών.

«Η Θεσσαλονίκη πρέπει να αποκτήσει  το ρόλο που της αξίζει σημείωσε» εξάροντας το έργο που άφησε η προκάτοχός της Κατερίνα Νοτοπούλου. «Έκανε πολύ καλή δουλειά, εμείς πρέπει να τη συνεχίσουμε», σημείωσε και αναφέρθηκε και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές λέγοντας  ότι «η Κατερίνα έχει πολλές πιθανότητες να είναι η επόμενη δήμαρχος» και πιστεύοντας ότι το αποτέλεσμα «θα μας εκπλήξει θετικά». Την ίδια αισιοδοξία εξέφρασε και για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών που είπε ότι θα γίνουν τον προσεχή Οκτώβριο «και θα μας δώσουν τη δυνατότητα να κυβερνήσουμε και δεύτερη τετραετία», όπως είπε.

Κ.Κ.