, Τετάρτη
30 Νοεμβρίου 2022

Θεσσαλονίκη: Νο 1 το πρόβλημα των περιστεριών για τους ενοικιαστές Airbnb

Η βραχυχρόνια μίσθωση αναπτύσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς στη Θεσσαλονίκη. Εκατοντάδες διαμερίσματα διατίθενται πλέον από τους ιδιοκτήτες για βραχυχρόνια ενοικίαση τύπου Airbnb, αλλάζοντας τον χάρτη διάθεσης ακινήτων στη πόλη.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα παράπονα που εκφράζουν οι ολιγοήμεροι επισκέπτες της πόλης.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, «τα περισσότερα παράπονα γίνονται για τα περιστέρια» που αποτελούν τους μόνιμους «θαμώνες» των ακάλυπτων χώρων και των πίσω μπαλκονιών των πολυκατοικιών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον,  «οι επισκέπτες από το εξωτερικό» αναφέρει ο διαχειριστής ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης, «θεωρούν δεδομένο ότι τα διαμερίσματα θα πρέπει να διαθέτουν φούρνο μικροκυμάτων, σε αντίθεση με τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, που πιστεύουν ότι δεν είναι απαραίτητο να εξοπλίσουν τα διαμερίσματα τους με τη συγκεκριμένη συσκευή».

Επίσης, «Πολλά παράπονα εκφράζονται» όπως υπογραμμίζει ο κ. Λούγκας και «για τις σκάλες που υπάρχουν στις περισσότερες εισόδους των πολυκατοικιών στη Θεσσαλονίκη», λόγω των προβλημάτων προσβασιμότητας.

Τέλος, ένα από τα αρνητικά χαρακτηριστικά των διαμερισμάτων που διατίθενται σε βραχυχρόνια μίσθωση, για το οποίο μάλιστα υπάρχουν και αρνητικά σχόλια, είναι «η έλλειψη θέσεων στάθμευσης» καθώς οι επισκέπτες της πόλης όπως αναφέρει ο ο κ. Λούγκας, «καλούνται να πληρώσουν επιπλέον χρήματα για στάθμευση, διότι είναι σπάνιο ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, να έχει θέση πάρκινγκ».