, Τρίτη
25 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Ο φόβος του κορονοϊού ακυρώνει το EuroPride 2020

Την ακύρωση του Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Υπερηφάνειας (EuroPride) για το 2020, που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου, στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε το διοικητικό συμβούλιο του «Thessaloniki Pride», στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για την πανδημία του κορονοϊού.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η πραγματοποίηση του EuroPride «κάποια στιγμή το φθινόπωρο θα ήταν μια αρκετά αβέβαιη -με μεγάλο ρίσκο- επιλογή, δεδομένου ότι οι αρχές, ακολουθώντας τις οδηγίες της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας, δεν μπορούν ούτε να εγγυηθούν τη δυνατότητα μαζικών συγκεντρώσεων, εκδηλώσεων συναυλιών και συνεδρίων έως το τέλος του 2020, ούτε να αποκλείσουν ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων Covid-19 και συνακόλουθα και καραντίνα».
Τονίζεται επίσης πως ακόμη κι αν γινόταν «μια άτυπη παρέλαση, το EuroPride δεν θα ήταν ευρωπαϊκό στην ουσία του, καθώς οι διεθνείς μετακινήσεις σε ορισμένες περιπτώσεις εξακολουθούν να υπόκεινται σε περιορισμούς, αποκλείοντας ένα μέρος της κοινότητας».
Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται πως υπάρχει συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Διοργανωτών Pride για να εξεταστούν πιθανές εναλλακτικές λύσεις τα επόμενα χρόνια και πως τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους θα διοργανωθούν στην πόλη ορισμένες εκδηλώσεις τοπικής εμβέλειας και προσαρμοσμένες στη νέα πραγματικότητα του κορονοϊού.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.