Θεσσαλονίκη: Συναγερμός από διαρροή υγραερίου από βυτιοφόρο σε βενζινάδικο
Συναγερμός σήμανε σήμερα το πρωί σε βενζινάδικο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Περαίας όταν κατά τη διάρκεια «μετάγγισης» υγραερίου από βυτιοφόρο έσπασε ο αγωγός του οχήματος. Στο σημείο σχηματίστηκε νέφος από υγραέριο και ύστερα από πολύωρη επέμβαση της πυροσβεστικής περιορίστηκε το υγρό στον χώρο μέχρι που διαλύθηκε με νερό.
Όλα ξεκίνησαν στις 10.20 το πρωί. Άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες έσπασε αγωγός του βυτιοφόρου το οποίο είχε στις δεξαμενές του 8.000 λίτρα υγραέριο. Το βενζινάδικο που βρίσκεται στο 12ο χιλιόμετρο του δρόμου, εκκενώθηκε αμέσως και στο σημείο έσπευσαν δώδεκα οχήματα της πυροσβεστικής με 30 άνδρες. «Σχηματίστηκε ένα νέφος από τη διαρροή, πρώτα περιορίσαμε το υγραέριο στο σημείο για να μην επεκταθεί και στη συνέχεια το διαλύσαμε με νερό», είπε στην karfitsa.gr ο επιθεωρητής Βόρειας Ελλάδας της Πυροσβεστικής Σπύρος Βαρσάμης.
Παράλληλα με τα μέτρα της πυροσβεστικής έκλεισαν από την Τροχαία όλοι οι δρόμοι που συνέδεαν το βενζινάδικο. Η κυκλοφορία άρχισε να αποκαθίσταται λίγο μετά τη μία, όμως ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν ως αυτή την ώρα εκεί.