, Κυριακή
16 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Ισόβια για τη δολοφονία Γραικού

Ισόβια κάθειρξη επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στον 47χρονο έμπορο κρεάτων που κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού το Νοέμβριο του 2016. Το πτώμα του άτυχου 59χρονου βρέθηκε θαμμένο τον Μάιο του 2019 σε χώρο κοντά στη μονάδα του κατηγορούμενου.
Του Κώστα Καντουρη
Το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης τον κήρυξε ομόφωνα ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση και δεν δέχτηκε τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι ο κτηνοτρόφος έχασε τη ζωή του όταν τραυματίστηκε από την πτώση κατά τη διάρκεια αντιπαράθεσης με τον κατηγορούμενο. Επίσης δεν έγινε δεκτό το αίτημά του να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά. Η απόφαση για τα ισόβια λήφθηκε κατά πλειοψηφία έξι έναντι ενός που είχε την άποψη να καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών.
Οι άτυχος κτηνοτρόφος εξαφανίστηκε το Νοέμβριο του 2016 και η τελευταία συνάντηση που είχε ήταν στο σφαγείο. Επί 2,5 χρόνια οι αρχές αναζητούσαν τα ίχνη του, με τον κατηγορούμενο έμπορο κρεάτων που είχε οικονομικές διαφορές μαζί του να υποστηρίζει πως ούτε εκείνος γνώριζε που βρίσκεται αφήνοντας μάλιστα υπονοούμενα ότι μπορεί να έφυγε σε γειτονική χώρα. Ύστερα από έρευνα ομάδας του τμήματος Γεωφυσικής του Α.Π.Θ. με υπόδειξη των αστυνομικών του τμήματος δίωξης ανθρωποκτονιών άρχισαν έρευνες στην περιοχή της μονάδας του κατηγορούμενου στο Ανατολικό Θεσσαλονίκης.
Τον Μάιο του 2019 βρέθηκε θαμμένο το αυτοκίνητο και παρά την προσπάθεια του εμπόρου κρεάτων να παραπλανήσει πάλι τις αρχές, λίγο αργότερα βρέθηκε και το πτώμα του άτυχου κτηνοτρόφου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.