14:29, Σάββατο
29 Ιανουαρίου 2022

ΚΘΒΕ: Για ένα διήμερο επανέρχονται οι ηθοποιοί που απεργούν

Οι απεργοί ηθοποιοί του ΚΘΒΕ επανέρχονται στις σκηνές, αλλά μόνο… κατά το 30%, ένα μήνα μετά. Σε αυτό το διάστημα, δεκάδες παραστάσεις ματαιώθηκαν.

Μετά από ανυποχώρητες ανταλλαγές αιτημάτων και αντιπροτάσεων (από την πλευρά των συνδικαλιστών, του υπουργείου Εργασίας αλλά και της διοίκησης του θεάτρου), οι ηθοποιοί που απεργούν από τα Χριστούγεννα, αποφάσισαν να επιστρέψουν στις σκηνές, αλλά μόνο για την Τετάρτη 23 και την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, ενώ οι στάσεις εργασίας τους θα συνεχιστούν από την Παρασκευή 25 έως και την Κυριακή 27 του μηνός – οπότε και δεν θα πραγματοποιηθούν οι παραστάσεις του ΚΘΒΕ.

Έτσι, με βάση την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηθοποιών του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών θα πραγματοποιηθούν οι εξής παραστάσεις:

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

19:30 ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΩΝΗ | Οικία Τέλλογλου

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

20:30 ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ | Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

20:30 ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ | Θέατρο Μονής Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός)

21:15 ΥΠΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ | Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών, καθώς και -την ίδια ώρα, στο φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ)- η ματαιωθείσα λόγω των στάσεων εργασίας πρεμιέρα του έργου “ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΑ” (CLOSER) του Πάτρικ Μάρμπερ, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζηβανού, που ήταν προγραμματισμένη για τις 30 του περασμένου Δεκεμβρίου.

Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στις 22 Μαΐου του 1997 στο Βασιλικό Θέατρο στο Λονδίνο. Το “Τόσο κοντά” γνώρισε τεράστια επιτυχία και κέρδισε σημαντικά βραβεία του αγγλόφωνου θεάτρου και το 2004, έγινε γνωστό παγκοσμίως, μέσα από την κινηματογραφική μεταφορά του από τον Μάικ Νίκολς, σε σενάριο του συγγραφέα.

“Πρόκειται για μια σκληρή βρετανική κωμωδία -στο κλίμα του Ν. Μάμετ αλλά με τον τρόπο του Χ. Πίντερ- που επεξεργάζεται μερικά από τα πιο σπάνια και αδιαπέραστα ορυκτά της ερωτικής εμπειρίας. Ένα έργο μυθιστορηματικής πνοής, χωρίς ψευτορομαντικά κλισέ, που επιτίθεται γενναία στη σταθερότητα των αντιλήψεων μας και αμφισβητεί ευθέως, την υγεία της απόλυτης αλήθειας στις ερωτικές σχέσεις”, σημειώνει μεταξύ άλλων ο σκηνοθέτης Πέτρος Ζηβανός, που επανέρχεται στη σκηνή του ΚΘΒΕ.

Στο ΚΘΒΕ, η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Θωμά Μοσχόπουλου, σκηνικά και κοστούμια Λίλας Καρακώστα, σε μουσική Κώστα Βόμβολου. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Νατάσα Δαλιάκα (Άννα), Λάμπρος Κτεναβός (Νταν), Εριέττα Μανούρη (Άλις), Βασίλης Παπαγεωργίου (Λάρυ).

Το ΚΘΒΕ δίνει τη δυνατότητα της επιστροφής ή αλλαγής των εισιτηρίων, που έχουν ήδη εκδοθεί. Το χρονικό διάστημα εξαργύρωσης ή αλλαγής των εισιτηρίων ορίζεται από τις 21/01/2019 έως τις 28/01/2019. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2315200200.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ