, Τρίτη
25 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Κινητοποίηση εργαζομένων στο "Ιπποκράτειο" για τις ασφυτικές συνθήκες εργασίας

Την άμεση ενίσχυση του συστήματος υγείας ζητούν γιατροί και νοσηλευτές του «Ιπποκρατείου» της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι κάνουν λόγο για ασφυκτικές καταστάσεις στο νοσοκομείο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Οι εργαζόμενοι καταλογίζουν στην κυβέρνηση πως άφησε το σύστημα υγείας ανοχύρωτο ενόψει του δεύτερου κύματος της πανδημίας χωρίς να δημιουργηθούν κλίνες ΜΕΘ ή να γίνουν προσλήψεις προσωπικού.
Παράλληλα ασκούν κριτική στην μετατροπή νοσοκομείων σε μονάδες αποκλειστικά για περιστατικά κορωνοϊού. «Πού θα πάνε οι ασθενείς με τα άλλα νοσήματα;», διερωτώνται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν.
Γεμάτες όλες οι κλίνες ΜΕΘ- Πολλά τα κρούσματα σε εργαζόμενους του «Ιπποκρατείου»
Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στο «Ιπποκράτειο» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, Χρήστος Τζελέπης.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «σήμερα ξεκινάει μια εφημερία με δύσκολες καταστάσεις στο νοσοκομείο. Όλα τα κρεβάτια ΜΕΘ είναι γεμάτα». Παράλληλα ανέφερε πως χθες χρειάστηκε να αδειάσει ένας ολόκληρος όροφος με τρεις κλινικές προκειμενου το νοσοκομείο να είναι σε θέσει να δεχθεί ασθενείς με κορωνοϊο.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων, το προσωπικό του νοσοκομείου είναι εξουθενωμένο ενώ το γεγονός πως πλέον είναι αρκετοί εκείνοι που είναι θετικοί στον κορωνοϊό, δυσχεραίνει την κατάσταση.
«Σήμερα για ενίσχυση ήρθαν 10 νοσηλευτές από το Θεαγένειο και 15 από κέντρα υγείας. Αυτό αναδεικνύει το πρόβλημα που υπάρχει. Νοσούν και  μέλη του προσωπικού, περίπου στα 80 άτομα, άρα στις τεράστιες ελλείψεις που είχε το νοσοκομείο προστίθενται και αυτά», σημείωσε ο κ. Τζελέπης.
Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ζητούν μεταξύ άλλων μέσα ατομικής προστασίας, μαζικά τεστ για κορωνοϊό σε γιατρούς και νοσηλευτές, μαζικές προσλήψεις προσωπικού καθώς και δημιουργία Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.
Η κινητοποίηση του προσωπικού του Ιπποκράτειου έγινε στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης στα Νοσοκομεία της ΠΟΕΔΗΝ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.