, Κυριακή
29 Ιανουαρίου 2023

ΚΚΕ: «Είναι πρόκληση να πατάνε το πόδι τους φασίστες στη Καλαμαριά»

Μια σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η Κομματική Οργάνωση Βάσης του ΚΚΕ στην Καλαμαριά καταδικάζοντας τη διοργάνωση του Φεστιβάλ «Μακεδονικής Υπερηφάνειας» του Ιερού Λόχου στην Καλαμαριά την ερχόμενη Κυριακή.
«Είναι πρόκληση να πατάνε το πόδι τους οι φασίστες στη Καλαμαριά. Σε ένα τόπο που το χώμα του έχει ποτιστεί με μπόλικο αίμα, εδώ που έγινε το Μπλόκο της Καλαμαριάς δεν χωράνε οι απόγονοι του Χίτλερ. Καμία ανοχή σε φασιστικές Οργανώσεις τύπου Ιερού Λόχου,  στους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής,  και στο σύστημα που τους γεννάει», επισημαίνει το ΚΚΕ.
«Ο Ιερός λόχος, είναι αυτός, που πρόσφατα πραγματοποίησε τραμπούκικη παρέμβαση σε παράσταση στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και είναι οι ίδιοι που έχουν πάρει μέρος σε πορείες κατά των προσφύγων και σε επιθέσεις μαθητών σε σχολεία», προσθέτει η ίδια ανακοίνωση.
Το ΚΚΕ σημειώνει ότι πρέπει να αποτελεί καθήκον και υποχρέωσή της κάθε Δημοτικής αρχής, «και ειδικότερα απέναντι στο λαό της προσφυγομάνας Καλαμαρίας, απέναντι στην ιστορία του λαού και του τόπου μας, απέναντι στη νέα γενιά, να υψώνεται τοίχος απέναντι στην αναβίωση του φασισμού και του ναζισμού. Το ελάχιστο που πρέπει  να κάνει η Δημοτική αρχή, είναι να μη διευκολύνει, με οποιοδήποτε τρόπο τη δράση φασιστικών ομάδων».